joi, 8 august 2013

Ciocolata de casa cu visine


Ingrediente:
  • 200g visine conservate (puse la borcan in aspirina)
  • 150 ml apa
  • 250 g zahar
  • 200 g unt (un pachet)
  • 500 g lapte praf (+/- cateva grame)
  • 2-3 lingurite esenta de vanilie
Mod de preparare:
Cerneti laptele praf pentru a fi cat mai aerat.
Puneti zaharul si apa int-o cratita teflonata sau intr-un ceaun pe foc potrivit.
Dupa ce s-a topit zaharul lasati siropul pe foc 5 minute apoi dati deoparte. Adaugati untul taiat cubulete si amestecati rapid. 
Cand untul e topit complet ...
Adaugati esenta si laptele praf si amestecati bine bine pana se omogenizeza. Pasta formata nu tebuie sa fie foarte tare. E posibil sa ramana cateva grame de lapte praf.
Puneti visinele pe o folie.
Intindeti uniform ciocolata (clatiti o lingura cu apa rece pentru a o indrepta) si lasati-o la temperatura camerei pana se raceste apoi mutati-o in frigider.
Intoarceti-o pe o folie apoi taiati-o si serviti-o cu placere.
Sa aveti spor si pofta!

6 comentarii:

  1. Arata foarte bine ciocolatele tale. Combinatia este superba.:-*

    RăspundețiȘtergere
  2. Delicioasa ciocolata si arata perfect! Mie imi place cu visine din visinata.

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata foarte bine! Trebuie incercata neaparat!

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena