joi, 8 august 2013

Ciocolata de casa cu visine


Ingrediente:
  • 200g visine conservate (puse la borcan in aspirina)
  • 150 ml apa
  • 250 g zahar
  • 200 g unt (un pachet)
  • 500 g lapte praf (+/- cateva grame)
  • 2-3 lingurite esenta de vanilie
Mod de preparare:
Cerneti laptele praf pentru a fi cat mai aerat.
Puneti zaharul si apa int-o cratita teflonata sau intr-un ceaun pe foc potrivit.
Dupa ce s-a topit zaharul lasati siropul pe foc 5 minute apoi dati deoparte. Adaugati untul taiat cubulete si amestecati rapid. 
Cand untul e topit complet ...
Adaugati esenta si laptele praf si amestecati bine bine pana se omogenizeza. Pasta formata nu tebuie sa fie foarte tare. E posibil sa ramana cateva grame de lapte praf.
Puneti visinele pe o folie.
Intindeti uniform ciocolata (clatiti o lingura cu apa rece pentru a o indrepta) si lasati-o la temperatura camerei pana se raceste apoi mutati-o in frigider.
Intoarceti-o pe o folie apoi taiati-o si serviti-o cu placere.
Sa aveti spor si pofta!

6 comentarii:

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena