luni, 25 noiembrie 2013

Prajitura cu visine si nuci de post


Astazi va prezint inca o prajitura din categoria "de post" dar delicioasa. Este foarte ieftina, se prapara repede si va incanta pe toata lumea.

Ingrediente:

  • 125 ml (o jumatate cana) ulei
  • 250 g (o cana) zahar pudra (sau tos)
  • 500 ml (2 cani) apa minerala
  • 10 g praf copt (un plic)
  • o lingurita bicarbonat de sodiu
  • o lingurita otet
  • 2-3 lingurite esenta vanilie (dupa gust)
  • 500 g faina (3 cani faina pline)
  • 100 g nuci pisate
  • 150 g visine (sau mai multe)
Mod de preparare:
Intr-un bol amestecati uleiul cu zaharul, apa minerala, praful de copt si bicarbonatul stinse cu otet si esenta de vanilie. Mixati pana se omogenizeaza apoi adaugati treptat faina.
Mixati pana incorporati toata faina si apoi adaugati nucile si visinele. Pastrati cateva nuci pentru tapetat prajitura.
Puneti compozitia intr-o tava de 25-35 cm si dati-o la cuptor (preincalzit la 180 grade) pentru 35 minute sau pana trece testul scobitorii.
Lasati prajitura la racit pe un gratar apoi taiati-o. Dupa preferinte o puteti pudra cu zahar sau cacao.
Eu am preferat-o simpla.... Simpla si pufoasa!
Sa aveti spor si pofta!

Observatii:
Puteti inlocui vanilia cu esenta de rom, nucile cu visine, 2 linguri de faina cu 2 de cacao...

5 comentarii:

  1. Ce frumoasa si pufoasa ti-a iesit! Usor de facut si tare buna!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce bunatate, pufoasa si aromata! Un dulce de post tare reusit ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte buna prajitura, si usor de facut. Felicitari pentru reteta.

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena