joi, 28 noiembrie 2013

Tort rapid cu fructe din compot


Unul dintre cele mai rapide torturi si ieftine dupa parerea mea este acesta. L-am facut cu piersici din compot dar dupa plac puteti sa il faceti si cu alte fructe.

Ingrediente blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 30 g unt topit (2 linguri)
  • 2 linguri cacao
  • 8 linguri faina
Ingrediente crema:
  • un borcan cu compot de piersici
  • 20 g gelatina (2 plicuri)
  • 350 ml smantana pentru frisca
  • 280 g iaurt (2 paharele mici)
  • 200 g miere (sau mai multa daca vreti mai dulce sau zahar pudra)
  • 2 lingurite esenta de vanilie (sau dupa gust)
Mod de preparare blaturi:
Mixati ouale cu putina sare apoi adaugati treptat zaharul si zaharul vanilat pana isi tripleaza volumul. Adaugati untul topit si faina amestecata cu cacaua.
Impartiti compozitia in mod egal in doua tavi cu diametrul de 28 cm, unse cu unt si coaceti-le pe rand in cuptorul preincalzit la 180 grade cate 12 minute.
Mod de preparare crema:
Puneti gelatina intr-o cana cu 100 ml zeama din compot (sau apa) la inmuiat, dupa 10 minute puneti vasul pe baie de abur pana se lichefiaza. 
Mixati bine smantana  pana se intareste. Adaugati iaurtul, mierea, vanilia si putin cate putin gelatina lichefiata.
Mixati usor si adaugati piersicile taiate marunt. Daca compozitia este moale lasati-o cateva minute la frigider sau congelator pentru a distribui uniform piersicile.
 In forma in care ati taiat blatul montati tortul. Peste prima foaie turnati crema apoi acoperiti cu a doua foaie.
Am decorat tortul cu putin zahar pudra.... si l-am luat la drum.....
Pana am ajuns s-a topit zaharul si l-am decorat cu bombonele...
Un tort delicios, usor de transportat....
Sa aveti spor si pofta!

P.S. Daca va lac blaturile insiropate le puteti insiropa cu zeama de la compot sau cu sirop de zahar ars.

14 comentarii:

  1. Ce sectiune apetisanta!!!! Pupici :*

    RăspundețiȘtergere
  2. Un tort foarte frumos si foarte bun! Multumim Irina. Spor mai departe!

    RăspundețiȘtergere
  3. Simplu, gustos si de efect !
    O seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  4. wwooowwww..superb tort, imi place cum a iesit si cum arata ca design si cum arati in poze cum este preparat tot, frumos si gustos normal..m-ai convins sa prepar aceasta reteta racoroasa si simpla :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna! se poate inveli in pasta de zahar acest tort?

    RăspundețiȘtergere
  6. Cand mixam ouale, separam albusurile de galbenusuri sau le mixam cu totul? Am facut si eu blaturile, dar nu au crescut deloc, au iesit 2 foi f subtiri.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mixam ouale intregi pana isi tripleaza volumul. Eu zic ca nu le-ai mixat suficient.

      Ștergere
    2. Eu le-am mixat pana s-a triplat volumul si aratau foarte bine cand le-am scos de la cuptor. Din pacate s-au lasat f mult si apoi aveau o textura densa... nu complet neplacuta dar nici grozava.
      Am sa mai incerc odata dar o sa adaug un agent de crestere odata cu faina, altfel nu stiu care ar fi remediul.
      Multumim pentru reteta.

      Ștergere
  7. Buna ziua, cat trebuie sa stea la rece pana sa il putem servi?

    RăspundețiȘtergere
  8. Smantana pentru frisca e de fapt frisca lichida, tip Hulala?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Smantana pentru frisca pe care o folosesc este LaDorna, cutie rosie. Cea Hulala nu este vegetala?

      Ștergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena