joi, 18 decembrie 2014

Napolitane umplute cu ciocolata de casa

Daca v-ati saturat de ciocolata de casa clasica, va ofer o reteta alternativa: napolitane umplute cu ciocolata de casa. Procedeul este acelasi iar gustul este minunat.

Ingrediente:
  • 200 ml apa
  • 350 g zahar
  • 200 g unt
  • 500 g lapte praf 
  • 50 g cacao
  • o lingura esenta rom (sau dupa gust)
  • 6 foi de napolitana mici
Mod de preparare:
Puneti zaharul si apa int-o cratita teflonata sau intr-un ceaun pe foc potrivit. Amestecati din cand in cand.
Dupa ce s-a topit zaharul lasati pe foc mic 5 minute, adaugati untul taiat cubulete si  amestecati rapid. Lasati pe foc pana se topeste apoi dati deoparte.
Cand untul e topit complet ...
Adaugati treptat laptele praf si amestecati bine bine pana se omogenizeza. Adaugati si esenta. Pasta formata nu trebuie sa fie foarte tare. Ciocolata trebuie sa curga pentru a putea fi intinsa usor peste foile de napolitana. 
Ar fi bine sa cunoasteti greutatea vasului in care pregatiti ciocolata. Scadeti din greutatea totala (vas + ciocolata), greutatea vasului apoi impartiti la 6.
Distribuiti cate 1/6 din ciocolata pe fiecare foaie de napolitana.
Lasati ciocolata la racit cateva ore apoi taiati-o dupa plac. Va asigur ca este delicioasa.

Sa aveti spor si pofta!

5 comentarii:

  1. Minunata reteta ... cacaoa cand o vom adauga , cu laptele praf ? Ms frumos

    RăspundețiȘtergere
  2. Cacaua se amesteca cu laptele praf si apoi se cern.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce dimensiune au foile de napolitana? Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu folosesc foile de napolitane mici fabricate de Wafe Duo Prodimpex.

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena