duminică, 5 iulie 2009

Peste la cuptor

           Fratele meu cum are putin timp liber fuge la iazuri particulare la pescuit. Inainte cand nu platea nu se deranja sa aduca pestele acasa... de trebuia curatat si nu se deranja el... Acum de cand da banutul il aduce si-l si curata :) si uite asa am si eu peste prins si nu cumparat in frigider... Asa m-am hotarat sa fac peste la cuptor dar mofturosii nu vor la cuptor vor prajit...si a trebuit sa le fac pe ambele. Astazi prezint pestele la cuptor care a iesit foarte foarte bun si bineinteles e mai sanatos decat cel prajit.
            Ingrediente:
- cate un peste de persoana (in cazul meu 2)
- jumatate de lamaie
- o rosie
- un morcov
- putin marar
- 4-5 catei de usturoi
- sare
- piper

             Mod de preparare:
 Se curata pestele (eu am avut un soi de crap) de solzi si branhii bine bine se spala si se lasa la scurs pe un servet.        Se curata zarzavaturile, se spala si se taie rondele.          Se sareaza si se pipereaza pestii li se creseaza in unele locuri si se introduc morcovi si cateva bucatele de usturoi si putine fire de marar. In interior se pun felii de morcovi, rosii, lamaii, se adauga mararul.
                  In pestele acesta am pus mai putina lamaie si mai multe rosii.
  Se toarna peste fiecare peste in parte o lingura de ulei de masline se impacheteaza in folie de aluminiu, se pun intr-o tava si se dau la cuptor (preincalzit) pe foc potrivit (180 grade) o ora. Dupa 30 de minute se intoarce iar in ultimile 10 se fac cateva gaurele in folie cu o scobitoare. Asa arata rezultatul final. Pofta buna!

4 comentarii:

  1. nu sunt mare amatoare de peste, dar pestele asta arata chiar bine si e tentant. si doar 30 de minute si e gata??? asta e nemaipomenit. eu aveam o reteta care dura cateva ore...si m-am lasat pagubasa

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu in 30 minute e gata... Intr-o ora. Dupa 30 minute se intoarce. Sa-l faci sa vezi ce gust bun are.

    RăspundețiȘtergere
  3. buna...foarte interesanta reteta ta dar daca eu as avea unpeste mare...cum ar fi 2-3 kg...crezi ca mi-ar iesi?

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu are de ce sa nu iasa bun! Trebuie lasat mai mult la cuptor.

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena