sâmbătă, 23 mai 2009

Tiramisu


Am mai spus intr-o postare ca in apartament la mine au loc renovari... Desi gatesc nu am timp sa le postez... Am inceput si stresiunea... Trec toate... Cand am facut tiramisu nu am realizat ca bateria aparatului de fotografiat era descarcata.... de aceea am pozele in ceata... Bineinteles ca am pus-o repede la incarcat... dar tiramisu nu mai era:)!
Ingrediente:
- 6 oua
- 6 liguri cu varf zahar
- 1 kg branza mascarpone (in Metro se gaseste sigur)
- 500 ml frisca Hulala (la cutie) - 6 tible piscoturi (daca il puneti intr-o tava mai mare intra si 7)
- 10 nessuri (4 linguri)
- 2 plicuri zahar vanilat
- o fiola esenta de rom
- 30 ml rom (optional)
Mod de preparare:
Galbenusurile se amesteca cu zaharul. Cand se topeste se adauga branza si se amesteca pana ce se omogenizeaza. Separat se bate frisca Hulala. Se pune peste amestecul de sus, se adauga esenta si zaharul vanilat. Se face un sirop pentru insiropat piscoturile cu 10 plicuri ness, un litru apa si 5 linguri zahar. Se lasa la racit. Se adauga romul. Se dau piscoturile prin sirop (le bagati si imediat le scoateti) si se pun pe fundul unei tavi orizontal.Peste se intinde un strat de crema (1/2 din total), iar un strat de piscoturi, vertical de data aceasta, si ultimul strat de crema. Deasupra se presara ness sau cacao. E atat de delicioasa.... Pofta buna! PS: Multumesc Anca atat pentru ajutor cat si pentru reteta!

8 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena