marți, 12 mai 2009

Costita afumata cu fasole boabe

Vroiam sa mananc ceva ce nu am consumat de mult si asa am ajuns la costita afumata cu fasole boabe.
Ingrediente:
- 1/2 kg costita afumata
- 1/2 fasoloe boabe uscata (alba marunta)
- 2 cepe
- 100 ml ulei
- 2 linguri sos de rosii
- condimente, sare, piper
Mod de preparare:
Se curata fasolea, se spala si se pune la fiert intr-o cratita cu apa clocotita.
Separat se pune la fiert intr-o alta cratita cam 1 l de apa.
Dupa 5-10 minute se varsa apa din fasole si se adauga cea din cealalta cratita.
Se repeta acest procedeu cam de 3-4 ori (se schimba apa din fasole si se pune tot apa fierbinte).
Se curata ceapa, se toaca marunt, si se pune intr-o cratita peste uleiul incins.Se lasa cateva minute (2-3) se adauga bucatile de costita afumata si se lasa la inabusit pe foc mic.
Intr-un litru de apa fierbinte, se dizolva cele 2 linguri de sos de rosii, o lingura de condimente, putin piper si, doar daca mai trebuie, sare.
Se scurge fasolea dupa ce a fiert si se toarna in cratita cu costita. Peste se adauga amestecul de mai sus.
Se acopera si se lasa la fiert pana scade. Cand e gata se presara putin patrunjel verde (optional).
Pofta buna!

Un comentariu:

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena