marți, 16 iunie 2009

Pizza de casa 2

O pizza preparata putin altfel, foarte delicioasa!

Ingredient aluat:
- 500g faina alba;
- 1 ou;
- o lingurita bicarbonat stins;
- 30g drojdie; - sare;
- o lingura zahar;
- o lingura margarina;
- in jur de 150
-170 ml lapte.

  Mod de preparare aluat: Se freaca intr-o canita drojdia cu zaharul pana se lichefiaza. Se pune faina cernuta intr-o bol si peste ea restul de ingrediente (si drojdia). Se omogenizeaza bine, optional la sfarsit se poate adauga o lingura de ulei, iar se amesteca si se lasa la crescut cam 15-20 minute.

 Ingrediente umplutura:
- 300g bacon;
- 2 ceapa verzi;
- 200g carnat semiafumat;
- o conserva de ciuperci a 400g;
- 300g telemea de vaca;
- 2 oua la sfarsit ca sa lege compozitia;

 Preparare compozitie: Intr-un ceaun de tuci sau o oala din teflon, la foc potrivit, se pune sunca taiata marunt la topit.Dupa ce-si lasa putina untura se adauga ceapa taiata marunt, se lasa un pic la calit,dupa care se adauga carnatul taiat cubulete marunte. Dupa aproximativ 3 minute se adauga si ciupercile taiate marunt si se lasa aproximativ 6-7 minute...se adauga branza rasa pana ce se topeste, se gusta pentru a verifica daca mai trebuie sare si se ia de pe foc. Se bat cele doua oua care se toarna peste compozitie (sa nu fie fierbinte) amestecandu-se usor pentru omogenizare si pentru a nu se face franjuri.
Etapa finala: Se incinge cuptorul. Se ia o tava pt cuptor care se unge uniform cu ulei, in care se aseaza aluatul intins bine (grosimea se face dupa preferinta), pe care se intinde uniform compozitia, care am ornat-o cu 125 g de mozzarela rasa pe razatoarea mare, masline si ardei gras. Se introduce tava in cuptorul incins, pe foc potrivit si se lasa pana se face aluatul (la 210 grade am lasat-o 20 minute). Cand e gata se portioneaza, se aseaza pe farfurie si se serveste calda cu sos. Nu este foarte aratoasa dar e foarte gustoasa si hranitoare (Andi sunt de acord cu tine ). Pofta buna!

4 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena