joi, 18 iunie 2009

Tort rapid, ieftin si bun

           Am mancat acest tort acum doi ani cand am fost intr-o vizita. Cand imi spunea ce ingrediente are tortul.... sincer nu ma atragea deloc. De ce??... Pentru ca nu mi se parea potrivita combinatia fructe + frisca + ciocolata. Dupa ce am mancat am mai vrut o felie... si am facut si eu tortul de nenumarate ori.
          Ingrediente:
- un blat de tort
- 1l frisca (1l smantana dulce batuta cu 8 linguri de zahar + 2 plicuri zahar vanilat + un intaritor de frisca-optional)
- un pahar finetti de 400g
- 1 plic zahar vanilat
- 3 banane curatate si taiate in doua pe lungime
- fructe pentru decor
- 300 ml apa
- 10 linguri zahar
           Mod de preparare Se face intr-un ibric un sirop din apa si zahar. Se pune prima foaie de tort pe un platou, se insiropeaza (nu foarte mult). Se topeste putin paharul de fineti in cuptorul cu microunde apoi se intinde ciocolata peste prima foaie de tort (insiropata). Se pot adauga si kivi, eu de data aceasta nu am pus. Se lasa putin la racit apoi se pune foaia a doua de tort. (Aveti rabdare sa se raceasca ca de nu se imprastie ciocolata). Se insiropeza apoi, pestea ea, se pune jumatate din frisca. Peste frisca se adauga felii de banane pana acopera intreaga foaie. Deasupra se adauga ultima foaie, se insiropeaza si se orneaza cu frisca dupa plac. Se lasa la rece cateva ore apoi se serveste. Pofta buna! PS: Multumesc Maria atat pentru gazduire cat si pentru ajutor!

16 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena