luni, 12 octombrie 2009

Sfaturi si trucuri culinare 2

Mereu cand vad sfaturi si trucuri in diverse reviste culinare le colectionez. Urmatoarele sunt ultimile mele achizitii pe care bineinteles le impart cu voi.

- Compot de mere delicios daca pui un praf de scortisoara peste merele taiate, caleste-le putin si abia dupa 10 minute toarna apa deasupra.
- Pentru ca galustile tale sa fie pufoase adauga in compozitie si 2-3 linguri de malai grisat.
- Inainte de a praji cartofii, este recomandat sa ii scurgi de apa si sa ii stergi cu un servet uscat.
- Pentru ca pestele sa-si pastreze gustul deosebit, sareaza-l cu o jumatate de ora inainte de a fi pregatit.
- Cand ai de preparat frisca , vei obtine efectul scontat daca tii inainte material prima la frigider si o scoti exact imediat inaintea momentului prepararii. In timp ce o bati, adauga 6 lingurite de apa de la gheata si 50 g zahar.
- Atunci cand ai de preparat frisca si in ciuda incercarilor repetate aceasta ramane inca fluida, poti ajunge la rezultatul dorit daca adaugi in compozitie cateva picaturi de sirop natural de fructe.
- Ouale fierte in coaja se vor curata mai usor daca se pune in apa in care fierb o lingurita de sare grunjoasa.
- Daca in timp ce gatesti ori trebaluiesti prin casa, se intampla sa te arzi cu ulei incins , cu o tigaie incinsa sau cu fierul de calcat, pentru a preveni umflarea pielii, pune imediat peste locul afectat pasta de dinti din abundenta. Lasa cat poti de mult si vei scapa de urmarile neplacute.
- Prin adaugarea unuei linguri cu apa foarte rece in timp ce bateti albusul sa va dubla cantitatea.

Articole preluate din diverse numere ale revistei Libertatea pentru femei.

2 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena