duminică, 30 decembrie 2012

Saleuri cu branza de vaci


Ingrediente:
  • 300 g branza de vaci data prin sita
  • 300 g unt (merge si margarina)
  • 300 g faina
  • o lingurita sare
  • un ou
  • mac sau chimen
Mod de preparare:
Amestecati branza de vaci cu margarina si cu sarea pana se omogenizeaza.
Adaugati faina si framantati bine bine pana ce se incorporeaza. Inveliti aluatul intr-o folie si dati-l pentru 2-3 ore la frigider.
Impartiti aluatul in 2-3 bucati si intindeti foi de 3-4 mm. Ungeti-le cu ou batut, presarati-le cu mac apoi taiati foile in fasii de 1 cm.
Puneti fasiile intr-o tava pe hartie de copt si dati-o la cuptor (preincalzit 180 grade) pentru 15 minute pana ce saleurile incep sa se rumeneasca usor. Cresc atat de frumos... In total sunt 4 tavi.
Lasati-le putin la racit apoi serviti-le cu placere...
Sa aveti spor si pofta!

15 comentarii:

  1. Este foarte buna reteta dar cred ca la 300 gr de sare era 300 gr faina? Scuze ca intreb dar pare cam multa sare. Urmaresc retetele tale si te apreciez foarte mult.Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult Adriana! Am corectat. Un an nou mai bun iti urez cu multe realizari!

      Ștergere
    2. Multumesc, un an nou bun va doresc si dvs cu multe retete delicioase:)

      Ștergere
  2. Buna, as vrea sa fac si eu aceasta reteta azi. Am o nelamurire si te-as ruga sa ma ajuti: este vb despre branza de vaci sau telemea de vaci? Iti multumesc si iti doresc un an nou fericit presarat cu bucurii si realizari! Alina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Alina eu am folosit branza de vaci simpla. Sunt buna si cu telemea, ai grija doar la sare, sa pui mai putina.

      Ștergere
  3. Te-am selectat pentru blogul anului.Intra la mine sa vezi despre ce este vorba.Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  4. SINT GROZAVE SI SE FAC INTR,UN MINUT !!!!! BRAVO IRINI !!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Am facut si eu,sunt usoare,pufoase si gustoase!

    RăspundețiȘtergere
  6. Se poate pune ulei in loc de margarina/unt?

    RăspundețiȘtergere
  7. Daca as vrea sa pun untura in loc de unt, ce cantitate ar trebui sa pun?

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena