miercuri, 19 decembrie 2012

Ciocolata de casa cu ness si vanilie


Imi place mult ciocolata de casa si de fiecare data o fac in alt mod. Astazi va prezint ciocolata cu ness si vanilie. Se face usor si este foarte aspectuasa. Eu folosesc si foi de napolitana dar pot lipsi.

Ingrediente ciocolata de vanilie:

  • 75 ml apa
  • 100 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 100 g unt
  • 250 g lapte praf (+/- cateva grame)
  • 2 foi mici de napolitana
Ingrediente ciocolata cu ness:
  • 75 ml apa
  • 100 g zahar
  • 100 g unt
  • 240 g lapte praf (+/- cateva grame)
  • 35 g cacao
  • 2 linguri ness (5-6 grame)
  • optional 30 g nuci
  • o foaie de napolitana mica
Mod de preparare:

Cerneti laptele praf pentru a fi cat mai aerat.
Puneti zaharul si apa int-o cratita teflonata sau intr-un ceaun pe foc potrivit. Amestecati din cand in cand.
Dupa ce s-a topit zaharul lasati pe foc mic 5 minute, adaugati zaharul vanilat si untul taiat cubulete si  amestecati rapid. Lasati pe foc pana se topeste apoi dati deoparte.
Cand untul e topit complet ...
Adauga laptele praf si amestecati bine bine pana se omogenizeza. Pasta formata nu tebuie sa fie foarte tare. Din acest motiv mereu specific cantitatea laptelui praf  +/- cateva grame.
Distribuie partea formata uniform pe o napolitana apoi acoperiti cu o alta foaie de napolitana.
Pentru ciocolata cu ness amestecati cacaua cu nessul si laptele praf apoi cerneti-le. In rest procedati identic ca la prima. La urma adaugati nucile.
Distribuiti pasta peste foaia de napolitana si intindeti-o uniform.
Acoperiti ciocoata cu ultima foaie de napolitana, inveliti-o in folie si lasati-o la racit. Taiati-o cand e rece complet, de preferabil a daua zi sau dupa cateva ore de stat la frigider.
Sa aveti spor si pofta!


22 de comentarii:

  1. Spor la mâncat? Cum să nu avem:)). Mulțumim.

    RăspundețiȘtergere
  2. superba ciocolata! mi-ai facut pofta :)
    te pup draga mea!

    RăspundețiȘtergere
  3. Prea bine arata!!! Pe cuvant, ca iti vine s-o mananci pe toata! Iar eu sunt mare fan ciocolata de casa! Pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Paula. Din acest motiv fac rar ciocolata, o mananc pe toata :).

      Ștergere
  4. Sa stii ca am sa vin cu colindul ca sa primesc o bucata ;) pentru ca ador ciocolata de casa!

    RăspundețiȘtergere
  5. Irina, la ingredientele pt ciocolata cu cacao n-ai mai trecut unt....banuiesc ca trebuie tot 100g si as vrea sa-mi zici ce inseamna foaie mica de napolitana (in comet am vazut foile acelea tip A4...despre alea e vorba sau sunt si mai mici?)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tamara multumesc pentru atentionare. Da tot 100 g unt trebuie. Sunt foi mai mari ca dimensiunea unei foi A4 si nu sunt Ok. Se dezlipesc de ciocolata.

      Ștergere
    2. nu mi-e clar care sunt bune, sa ne spui o marca sau un nume. Mi-e teama ca daca iau prea mari nu e suficienta compozitia d-aia as vrea sa stiu exact ce fel de foi sa folosesc. Multumesc

      Ștergere
    3. Tamara eu folosesc Foi Napolitana Mici produse de SC WAFE DUO PRODIMPEX SRL

      Ștergere
  6. waw,,,sigur voi face,,arata fff bine ,,multumim irina!

    RăspundețiȘtergere
  7. eu sunt anonimul dinainte,,scuze,,uitasem numele ,,m-m luat cu ciocolata:)

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena