sâmbătă, 19 noiembrie 2011

Cannelloni cu branza si marar


          Cannelloni sunt paste cilindrice mai marisoare care de obicei se servesc umplute si acoperite de un sos, in general bechamel.
          Astazi m-am oprit asupra retetei cannelloni cu branza, gasita intr-o revista libertatea pentru femei... Cand aud cuvinetele ''branza si marar'' imi aduc aminte ca in facultate am dat o fuga pana la patiseria de langa. In fata mea o domnita cere.... o placinta cu branza si una cu marar :).... Sper sa nu credeti si voi ca un cannellonni e umplut cu branza si unul cu marar.... Branza se amesteca cu mararul :)

          Ingrediente:
  • 13 bucati cannelloni
  • 300 g branza de vaci
  • o legatura marar
  • 2 oua
  • 3 lg smantana
  • optional 100 g cascaval
  • 50 g unt
  • o lingura pesmet
  • jumatate lingurita sare
           Ingrediente sos:
  • 25 g unt
  • 2 linguri rase faina
  • o cana cu lapte (250 ml)
  • 4 lg suc de rosii
           Mod de preparare:
          Se unge o tava dreptunghiulara cu putin unt, se tapeteaza cu pesmet si se da drumul la cuptor la 160 grade (foc mijlociu spre mic).
          Daca pe pachetul de cannelloni scrie sa le fierbeti 4 minute, se face acest lucru daca nu se folosesc  ca atare.
          Branza se amesteca cu ouale, mararul spalat si tocat marunt, smantana, untul si sarea pana cand se formeaza o pasta.

          Compozitia formata se pune intr-un pos, daca nu aveti se pune intr-o punga si se taie la un capat, pentru a se umple pastele cat mai usor.


          Se umple fiecare tubulet, si se aseaza uniform in tava.



          Se pregateste sosul bechamel. Untul se pune intr-o craticioara si se topeste, peste care se adauga faina si se amesteca bine bine sa nu se formeze cocoloase.



         Se adauga laptele caldut putin cate putin, pana se formeaza o crema de consistenta smantanii, si se mai da in 2-3 clocote.

          Sosul obtinut se adauga peste canneloni iar peste el se distribuie cele 4 linguri de suc de rosii.


         Se dau la cuptor pentru 30 minute la foc potrivit spre mic (160 grade). Daca se doreste cascaval, se taie cubulete, se pun peste cannelonni dupa ce s-au scurs cele 30 minute si se mai lasa inca 10 minute.
          Nu pot sa spun despre aceasta reteta ca este un deliciu.... 
           PS.... cubuletele mele au fost cam mari, cascavalul merge si dat pe razatoare si distribuit pe toata subrafata.


          Pofta buna!

5 comentarii:

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena