luni, 7 noiembrie 2011

Tort de nuci cu ananas


       
        Daca inca nu v-ati hotarat ce tort pregatiti pentru sarbatoritii vostri credeti-ma ca acesta e perfect din toate punctele de vedere...
        Ingrediente pentru blat:
  • 6 oua
  • 200 g miere
  • 200 g faina
  • doua plicuri zahar vanilat
  • 50 g nuci macinate        Ingrediente pentru crema:
  • o cutie compot de ananas bucati
  • 800 ml  frisca (eu am facut-o din 800 ml smantana naturala amestecata bine cu 6 lg zahar)
  • 40 ml brandy (coniac)
  • zeama compotului
  • 2 lg miere
  • 50 g nuci macinate
  • un plic zahar vanilate
         Pentru decor:
  • nuci
  • chips-uri de ciocolata
  • ananas
         Mod de preparare:
         Se da drumul la cuptor la foc potrivit.
       
         Se separa ouale,  albusurile se bat spuma cu mixerul, se adauga mierea, zaharul vanilat, galbenusurile peste care s-a pus putina sare.


        Se adauga nucile, praful de copt si faina amestecandu-se usor cu un tel pana se omogenizeaza.

          Se tapeteaza tava cu hartie de copt si se toarna compozitia, se intinde uniform in forma de tort si se da la cuptor pentru 30 minute la foc potrivit (in jur de 170 grade).

          Intre timp se bate frisca (va spuneam ca eu am obtinut-o din 800 ml smantana amestecata cu 6 lg zahar si putin lapte deoarece smantana era prea tare) cu mierea si cu vanilia si se imparte in doua.
         
        O parte din frisca se amesteca ca nucile macinate.

         Se scurge ananasul de zeama (nu o aruncati) iar fructul se lasa intr-o sita. Zeama obtinuta se amesteca cu brandy.

         Dupa ce s-a copt blatul, se lasa sa se raceasca apoi se taie in doua si se insiropeaza cu o lingura (prea mult timp se pierde cu pensula).

        Se pune peste prima foaie toata frisca amestecata cu nuci si se intinde bine. O parte din fructele de ananas se pun din loc in loc (trebuie sa ramana cateva pentru ornament).

        Se pune peste compozitie a doua foaie, se orneaza cu restul de frisca dupa bunul plac si se da la rece pentru cateva ore.

       
         Si o fotografie cu o feliuta..... delicioasa...

        La multi ani celor ce poarta numele de Mihai, Mihaela, Gabriel si Gabriela.
        PS... Simona mai ai reteta unui tort sper sa ii placa lui Lucian.

        Pofta buna!    

Un comentariu:

  1. Vai de mine, tare bun! Miere, nuci, frisca si ananas, buna combinatie! Unde mai pui ca-i insiropat si cu putin coniac...

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena