luni, 19 decembrie 2011

Cornulete

Aceste cornulete vi le recomand cu drag pentru ca sunt delicioase. Se  pastreaza cateva zile proaspete deci puteti sa le faceti cu cateva zile inainte de Craciun.

Ingrediente:

  • 14 linguri lapte
  • 14 linguri ulei
  • 14 linguri zahar
  • 4 oua
  • 2 plicuri praf de copt
  • coaja de la o lamaie
  • sare
  • faina cat cuprinde (in jur de 800 g)
  • rahat si magiun pentru umplut
  • zahar pudra
Mod de preparare:
Intr-o cratita pe foc se pune laptele, uleiul si zaharul. Se tine pe foc pana se topeste zaharul apoi siropul format se lasa la racit bine bine.
Intr-un bol se pun ouale, praful de copt, coaja de lamaie, sare si siropul rece.  Se amesteca bine pana se omogenizeaza apoi se adauga faina treptat.
Se framanta bine si se lasa aluatul cateva minute.
Se fac sfere cam de marimea unui mar si se intinde pe masa de lucru. Trebuie sa se formeza o foaie subtire subtire care se taie, in 4, apoi in 8, 16.... (in cate bucati este nevoie) apoi se umple fiecare triunghi cu umplutura. Triughiurile care se vor umple cu magiun trebuie sa fie purin mai late ca cele cu rahat.
Se ruleaza fiecare pana se da forma unul cornulet. (A se observa ca nu se lipesc deloc de masa - lucru foarte important pentru mine si cred ca si pentru voi).
Se pun intr-o tava (recomand pe hartie de copt) si se dau la cuptor (preincalzit) la 160 grade pentru 25-30 minute. Daca va permite cuptorul (e cu convectie aer) puteti coace doua tavi, spre sfarsit inversandu-le.
Cand s-au rumenit putin se scot si se lasa la racit....
Apoi se pudreaza cu zahar pudra.
Cele cu magiun ies mai fragede decat cele cu rahat.
Si se cer asa repede mancate...
Pofta buna...

P.S Cu aceasta reteta particip la Provocarea Lunii Decembrie, de pe blogul Brandusei .

5 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena