marți, 20 decembrie 2011

Friptura impletita

Daca va doriti o friptura mai deosebita cu care sa va impresionati invitatii eu v-o recomand pe asta: friptura impletita. Gustul e nemaipomenit si e si foarte frageda.
Ingrediente:

  • 1,2 kg muschi file de porc
  • 1,2 kg carnati de porc in mat de oaie (subtiri)
  • 200 g unt
  • o ceapa taiata
  • doua caciulii usturoi  curatate, spalate
  • condimente
Mod de preparare:
Muschiul file se taie in fasii de 2 cm. (Daca aveti mai mult timp disponibil il puteti unge cu ulei si il bagat la frigider pentru o ora. Eu nu am facut asta dar a iesit delicios).
Se pun toate fasiile de carne intr-un bol si se condimenteaza cu putin delikat, cimbru. In altul carnaciorii.
Se incep a impleti doua fire de muschi si una de carnat. Puteti sa faceti si inver. Potriviti-le astfel incat sa folositi toti carnatii si tot muschiul. Capetele se prind in scobitori.
Se pun bucatile formate intr-o tava, pe un start de ceapa si usturoi.
Se adauga untul taiat cubulete, ceapa si usturoiul taiate feliute.
Se acopera cu folie de aluminiu si se baga in cuptorul preincalzit (200g) pentru 2 ore. Dupa o ora si jumatate se scoate folia si din cand se stropeste cu sosul din tava. Se intoarce cu atentie pentru a se rumeni pe toate partile.
Pofta buna!
Nu am avut timp sa fur o poza cu sectiunea... Promit ca data viitoare!


12 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena