luni, 5 decembrie 2011

Pasta de ciuperci - de post


       In acest weekend am fost provocata sa gatesc ceva bun de post. Printre bunatati s-a numarat si aceasta reteta de pasta de ciuperci care a incantat papilele gustative tuturor. Buna si aromata.
       Ingrediente:

  • 600 g ciuperci champignon
  • o ceapa
  • 60 g nuci
  • 4 foi dafin
  • 2 catei usturoi
  • 4 lg ulei
  • sare
  • piper
        Mod de preparare:
        Se spala ciupercile, se pun intr-o sita la stors si se toaca marunt cubulete.
        Uleiul se pune intr-o cratita, se adauga ceapa tocata marunt si se amesteca mereu.
        Se adauga ciupercile, foile de dafin, sarea si se lasa pe foc amestecand mereu pana scade amestecul.
       Intre timp se toaca nuca si usturoiul bucatele.
         Cand ciupercile au scazut bine, se scot foile de dafin, si se adauga nucile si usturoiul. Se amesteca bine  pentru a armoniza gusturile si se opreste focul.
         Pasta de ciuperci se serveste ferbinte sau rece pe paine proaspata, lipie, vafe din orez....

        Pofta buna!

2 comentarii:

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena