vineri, 6 ianuarie 2012

Bomboane Raffaello


Aceste bomboane cu nuca de cocos imi plac la nebunie. Se fac usor si sunt pe placul tuturor. Reteta o am de la Otilia colega mea de facultate... ce vremuri....
Ingrediente:
  • 150 g lapte praf
  • 250 g zahar pudra
  • 100 g nuca cocos
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un pachet unt
  • o foaie de napolitana zdrobita
  •  100 g nuca cocos pt tavalirea bomboanelor
Mod de preparare:
Foaia de napolitana se rupe bucati mici mici si se amesteca cu nuca de cocos, laptele praf, zaharul pudra, zaharul vanilat si untul.
Se amesteca bine pana ce se omogenizeaza.
Se formeaza bilute si se tavalesc prin restul de nuca de cocos. Daca nu se pot forma bilutele se lasa compozitia putin la frigider.
Eu am facut jumatate de portie....Acestea sunt din farfurie...+ cateva bucati furate de pofticiosi.
In mijloc le pun cate o stafida, nuca, aluna ce am prin casa.



15 comentarii:

  1. imi plac mult,dar tare-s scumpe..la cele originale ma refer.am sa incerc si eu sa le fac acasa.pup

    RăspundețiȘtergere
  2. ce bine arata! :*
    Superbe si nucile, imi plac la nebunie :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Am vrut să fac si eu de sărbători, dar până la urmă am reunțat. Și am rămas cu pofta. Așa că urmează să le prepar în curînd, am o rețetă probabil la fel, nu mai țin minte cantitățile dacă erau aceleași. Voi vedea.
    Un an plin de bucuri iți doresc.

    RăspundețiȘtergere
  4. vad ca ai trecut si tu pe la IKea pt hartiute...nu-i asa ca sunt grozave? eu mi-am luat doua seturi si le-am terminat cu totul in aceasta perioada:)

    RăspundețiȘtergere
  5. Bune,bune,bune.Eu nu mai apuc sa le fac poze.Dar tura urmatoare le pun sub lacat pana le trag in poza.Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  6. Va pup fetelor. Adnia si eu am tot 2 seturi. Inca nu sunt epuizate toate! Nu merg eu pe la Bucuresti prea des dar apelez in stanga in dreapta :).

    RăspundețiȘtergere
  7. cine ar rezista acestor bomboane????? arata senzational !

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumesc Lavi! Multe persoane le prefera!

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu nu am fãcut niciodatã acasã...le ador si mie teamã cã le manânc singurã pe toate! aratã ispititor de bine:)

    RăspundețiȘtergere
  10. Ramona fa jumatate de portie ca mine! :) Eu patesc mereu asa la ciocolata de casa..... cum am o tava cum nu o mai am....

    RăspundețiȘtergere
  11. Răspunsuri
    1. Da. Trebuie lasate cateva ore sa se intrepatrunda aromele.

      Ștergere
  12. Foarte bune am facut si eu reteta!Sarbatori fericite!

    RăspundețiȘtergere
  13. sint ffffbune si usor de preparat.chiar daca muncim putin pt.dulciurile de casa dar stim ce mincam.eu am o virsta mai inaintata dar imi place sa fac dulciuri chiar daca venitul e micimi aduc aminte cum faceam cxind aveam copii mici si ma pasionbeaza.una din fete ma mosteneste.

    RăspundețiȘtergere
  14. Buna seara,pachetul de unt câte grame are?! Multumesc.

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena