miercuri, 25 ianuarie 2012

Muffins cu ananas si cocos


Dupa cum spuneam si in postarea Muffins de lamaie sunt prinsa rau de muffins. Sa nu mai zic ca dimineata am facut muffins de ananas si cocos spre deliciul colegilor mei care au navalit pe ele.

Ingrediente:
  • 150 g ananas din conserva
  • 3 linguri de rom
  • 60 ml zeama din compot
  • 250 g de faina
  • 50 g nuca de cocos
  • un plic praf de copt
  • 1/3 lingurita bicarbonat de sodiu
  • un ou
  • 100 g zahar
  • 80 ml ulei
  • 200 g iaurt de ananas 
Mod de preparare:
Se da drumul la cuptor la 180 grade si se pregateste tava, punand in fiecare compartiment cate o hartiuta de muffins. Am ales niste hartiute mai mari pentru a fi sigura ca nu ramane nici un strop din compozitie nefolosit. :)
Se taie marunt ananasul si se stropeste cu cele 3 linguri de rom.
Se amesteca  faina cu nuca de cocos, praful de copt si bicarbonatul de sodiu.
Se bate oul impreuna cu zaharul pana acesta din urma este aproape topit si apoi se adauga uleiul.
Se amesteca din nou bine si se adauga iaurtul.
Se amesteca din nou bine pana zaharul este topit si compozitia omogena apoi se adauga ananasul, zeama din compot si se amesteca cu o spatula (pana la acest pas am folosit mixerul).
Se adauga si faina si se amesteca incet pana se incorporeaza si compozitia e omogena.
Pasta formata este mai groasa putin, asa trebuie sa fie.
Se distribuie compozitia in forme.
Se dau muffinsurile la cuptor pentru 20-22 minute, apoi se scot si se lasa 2-3 minute in tava.
Apoi se pun pe un gratar si se lasa la racit.
Se pot orna cu ciocolata, frisca, bucatele de ananas. Eu am ales ciocolata si nuca de cocos.
Au iesit atat de pufoase si atat de bune....
Pofta buna!




17 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena