luni, 30 ianuarie 2012

Paine neagra cu seminte de dovleac si floarea soarelui


Va plac semintele? Care? De dovleac sau de floarea soarelui? Ambele...... foarte bine! Le gasiti in aceasta painea neagra facuta de mine in weekend.

Ingrediente:
  • 1 kg faina neagra (eu am luat de baneasa)
  • 2 pliculete drojdie uscata (14 g)
  • o lingura sare mare
  • o lingura zahar
  • 750 ml apa calduta
  • 50 g unt topit
  • 75 g seminte dovleac
  • 75 g seminte floarea soarelui
  • o lingura ulei de masline
Mod de preparare:
Se pun intr-un bol mai mare faina, drojdia, sarea si zaharul.
Se adauga treptat apa (e posibil sa intre +/- 10 ml, conteaza mult tipul de faina) si se framanta pana se formeaza coca, apoi se adauga untul si 3/4 din seminte.
Se framanta din nou pana se incorporeaza si semintele apoi se lasa la crescut in jur de 50 minute.
Aluatul crescut se rastoarna pe masa de lucru. Partea care este deasupra se unge cu ulei si se taie in doua parti cat de cat egale.

Se intinde cu mana fiecare bucata.
Si se ruleaza apasand bine cu degetele.


 Se pun jumatate din semintele ramase pe masa de lucru si se tavaleste painea prin ele.

Se procedeaza la fel si cu cealalta paine si se pun in tava de la aragaz pe hartie de copt. Se lasa la crescut in tava pentru 30 minute. Se deschide si cuptorul la 220 grade.
Se pensuleaza painile cu apa si se dau la cuptor (preincalzit) 20 minute la 220  grade si inca 25 -30 minute la 180 grade.
Se scot din cuptor, se lasa 2-3 minute in tava si apoi se pun pe un gratar la racit.
Au iesit doua paini delicioase.



8 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena