duminică, 5 februarie 2012

Chec din albus cu nuca


De foarte multe ori se intampla sa folosim numai galbenusurile, la maioneze, la diferite creme pe baza de vanilie si nu numai. Ce facem cuu albusurile? Le putem congela si cand ne e dor de bunatai le punem la dezghetat si le folosim la reteta dorita. Asa am ajuns si eu sa adun albusuri cat pentru checul de mai jos.

Ingrediente:
  • 8 albusuri (scoase din frigider sau proaspat dezghetate)
  • 200 g zahar
  • 180 g faina
  • 200 g nuca (poate lipsi sau poate fi inlocuite cu diverse fructe uscate)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja de la o lamaie
  • o lingura zeama de lamaie
  • 15 g unt pentru uns tava
Mod de preparare:
Albusurile se pun intr-un bol si se bat bine bine pana incep sa se spumeze.
Se adauga treptat zaharul si se mixeaza bine bine pana se topeste si spuma se intareste bine.
Daca ati folosit mixerul pana acum renuntati la el in schimbul unei spatule.
Se adauga cate putina faina amestecandu-se incet pana se incorporeaza in albus.
Se adauga miezul de nuca, coaja de lamaie rasa, zaharul vanilat si zeama de lamaie.
Se unge o tava cu unt si se toarna compozitia.
Se da la cuptor (preincalzit) la 160 grade (foc potrivit spre mic) pentru 40 minute.
Se lasa 2-3 minute in tava apoi se rastoarna pe o planseta.
Se lasa la racit si apoi se pudreaza cu zahar.
Este ideal la micul dejun alaturi de un pahar cu lapte.

 Bun bun bun....
Sa aveti pofta!

6 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena