joi, 9 februarie 2012

Muffins cu ciocolata


De mult tot am promis ca fac muffins cu ciocolata. M-am tinut de cuvant. Au iesit minunate pacat ca intr-o tava sunt doar 12. Colegii de la servici au tabart pe ele si nici macar nu au avut toti... Data viitoare trebuie sa vin cu 3 tavi sa fie toata lumea multumita :).

Ingrediente (12 muffins):
  • 250 g faina
  • un plic praf copt (10 g)
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • un ou
  • 125 g zahar
  • un plic zahar vanilat
  • 80 ml ulei
  • 250 ml lapte
  • 100 g ciocolata
Mod de preparare:
Se da drumul la cuptor la 180 grade.
Se pregateste tava pentru muffins. In fiecare compartiment se pune cate o hartiuta speciala pt muffins.
Se amesteca faina cu praful de copt si bicarbonatul.
Se bat ouale cu ambele feluri de zahar.
 Se adauga uleiul si laptele, se amesteca pana se omogenizeaza iar apoi se adauga faina.
Se amesteca bine pana compozitia este omogena.
Ciocolata se rupe patratele si se pune intr-un bol. Se pune in cuptorul de microunde 15 secunde, se amesteca iar se pune 15 secunde pana se topeste.
Puneti in tava de muffins cate o lingura din compozitie.
Adaugati cate o lingurita de ciocolata.
Peste ciocolata distribuiti si restul compozitiei.
Se dau la cuptor pentru 20-23 minute.
Se lasa 2-3 minute in tava si apoi se scot pe un gratar la racit.
Daca le vreti glazurate amestecati 3 linguri de zahar pudra cu 2 lingurite de apa. Puneti pe ficare muffins apoi presarati fulgi de ciocolata.
Nu ma credeti ca au iesit pufoase si bune?
Merg de minune cu o ciocolata calda cu un pic de rom si putina smantana.......
Sa aveti pofta!



10 comentarii:

  1. Ce frumosi i-ai facut! Si imi plac ca au si ciocolata! pup

    RăspundețiȘtergere
  2. Da Timea, stiu ca iti plac cu ciocolata! Urmeaza si cele cu ciocolata alba. Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce pufoase sunt, daca sunt cu ciocolata sunt delicioase!! Pupicei!

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte drãgute, imi plac si formele:)

    RăspundețiȘtergere
  5. multumesc pentru reteta. au iesit minunate. o zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  6. cand se pune glazura alba de deasupra ? dupa ce au fost scoase din cuptor sau inainte ?

    RăspundețiȘtergere
  7. AM PROBAT PASCA IN TREI CULORI, A IESIT O BUNATATE SI PASCA FARA BLAT, LA FEL. FELICITARI PT. RETETE SI MULTUMESC SI TINE-O TOT ASA.

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena