miercuri, 8 februarie 2012

Painici cu lapte - petit pains au lait


Astazi sunt vesela. De ce? E simplu! Mi-am achizitionat cartea "Retete delicioase pentru prepararea painii" si sunt mai mult decat incantata de ea! Merita toti banutii!
Si.... nu e singurul motiv! Astazi ar trebui sa primesc mixerul meu mult visat! Da da.... de cand mi-l doresc! Mai ales pentru framantat, intre o masina de paine si acest mixer.... am optat pentru mixer!
Sa revin la painicile mele cu lapte, bineinteles ca reteta e din cartea sus mentionata.
Un aluat atat de elastic si usor de modelat....

Ingrediente:
  • 450 g 
  • 2 lingurite rase sare 
  • o lingura zahar pudra
  • 50 g unt 
  • 15 g drojdie 
  • 280 ml lapte +15 ml pentru uns painicile
  • o lingura ulei
Mod de preparare:
Se face o pasta din drojdie si 50 ml lapte.
Intr-un bol se cerne faina, se adauga untul, sarea si zaharul pudra.
Se amesteca bine si treptat se adauga restul de lapte. Se framanta bine 10-15 minute pana aluatul devine clasic si neted.
 Se unge fundul bolului cu putin ulei, se acopera cu un prosop si se lasa la crescut pentru o ora.
Se da drumul la cuptor la 200 grade.
Se rastoarna pe masa de lucru, presarata cu foarte putina faina si se aplatizeaza incet cu mainile.
Se taie in 9-10 bucati cat de cat egale.
Se modeleaza fiecare bucata in forma de minge si se aseaza intr-o tava pe hartie de copt, lasand suficienta distanta intre ele.
Cu un cutit ascutit se taie o cruce pe fiecare minge.
Se lasa din nou la crescut timp de 20 minute.
Se ung chiflele cu lapte si se coc 20-25 minute pana se rumenesc. Se scot pe un gratar pentru a se raci.
Nu pot sa exprim cat de bune sunt! Le-am scos din cuptor la 22.15 dar nu am rezistat tentatiei de a manca 2......
Au o coaja moale si un miez pufos....
Cum sa nu mananc eu una cu unt si miere tinand cont ca de mult doream....
P.S. Faceti doua portii! Nu vor rezista mult! :)
Sa aveti pofta!

P.S.2 Particip cu aceasta reteta minunata la Provocarea lunii februarie, gazduita de CAIETUL CU RETETE! .


11 comentarii:

  1. Arata fantasic de bine! Felicitari! salvez reteta...

    RăspundețiȘtergere
  2. Hmmm ce pufosenii! Ador painica facuta in casa sa fie cu orice!! Pupicei!

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte frumusele!Cred ca sunt foarte bune!

    RăspundețiȘtergere
  4. Felicitãri pt. carte, si eu am cumpãrat o carte de pe net tot azi, minunate pâinicile tale:)

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc tuturor! Ramona ce carte? Si eu mai fac diverse achizitii. Sa imi spui daca merita.

    RăspundețiȘtergere
  6. Arata super.De unde ai cumparat cartea?Ma intereseaza,cum eu fac painea doar acasa.Pup!

    RăspundețiȘtergere
  7. Dia am dat comanda aici http://www.librarie.net/carti/106391/Retete-delicioase-pentru-prepararea-painii-Christine-Ingram-Jennie-Shapter . E si la oferta. In 2 zile a ajuns la mine. Merita banii.

    RăspundețiȘtergere
  8. Minunate painicile!!!vreau sa le incerc si eu...Sper ca in cuptorul meu sa se faca la fel de pufoase ca si ale tale.te pup!

    RăspundețiȘtergere
  9. Liliana nu vad de ce nu ar iesi frumoase! E important ca usa cuptorului sa se inchida etans. Te pup si sa imi spui cum ti-ai iesit.

    RăspundețiȘtergere
  10. Sunt grozave.Felicitări

    RăspundețiȘtergere
  11. Nominate painici!am incercat si eu reteta.Foarte bune au iesit.Multumesc !

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena