miercuri, 8 februarie 2012

Painici cu lapte - petit pains au lait


Astazi sunt vesela. De ce? E simplu! Mi-am achizitionat cartea "Retete delicioase pentru prepararea painii" si sunt mai mult decat incantata de ea! Merita toti banutii!
Si.... nu e singurul motiv! Astazi ar trebui sa primesc mixerul meu mult visat! Da da.... de cand mi-l doresc! Mai ales pentru framantat, intre o masina de paine si acest mixer.... am optat pentru mixer!
Sa revin la painicile mele cu lapte, bineinteles ca reteta e din cartea sus mentionata.
Un aluat atat de elastic si usor de modelat....

Ingrediente:
  • 450 g 
  • 2 lingurite rase sare 
  • o lingura zahar pudra
  • 50 g unt 
  • 15 g drojdie 
  • 280 ml lapte +15 ml pentru uns painicile
  • o lingura ulei
Mod de preparare:
Se face o pasta din drojdie si 50 ml lapte.
Intr-un bol se cerne faina, se adauga untul, sarea si zaharul pudra.
Se amesteca bine si treptat se adauga restul de lapte. Se framanta bine 10-15 minute pana aluatul devine clasic si neted.
 Se unge fundul bolului cu putin ulei, se acopera cu un prosop si se lasa la crescut pentru o ora.
Se da drumul la cuptor la 200 grade.
Se rastoarna pe masa de lucru, presarata cu foarte putina faina si se aplatizeaza incet cu mainile.
Se taie in 9-10 bucati cat de cat egale.
Se modeleaza fiecare bucata in forma de minge si se aseaza intr-o tava pe hartie de copt, lasand suficienta distanta intre ele.
Cu un cutit ascutit se taie o cruce pe fiecare minge.
Se lasa din nou la crescut timp de 20 minute.
Se ung chiflele cu lapte si se coc 20-25 minute pana se rumenesc. Se scot pe un gratar pentru a se raci.
Nu pot sa exprim cat de bune sunt! Le-am scos din cuptor la 22.15 dar nu am rezistat tentatiei de a manca 2......
Au o coaja moale si un miez pufos....
Cum sa nu mananc eu una cu unt si miere tinand cont ca de mult doream....
P.S. Faceti doua portii! Nu vor rezista mult! :)
Sa aveti pofta!

P.S.2 Particip cu aceasta reteta minunata la Provocarea lunii februarie, gazduita de CAIETUL CU RETETE! .


11 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena