vineri, 10 februarie 2012

Placinta cu pui si cartofi


Vine weekendul cu pasi repezi.... De cand il astept. Mi-e dor de o leneveala insa nu stiu cat voi avea rabdare sa lenevesc si sa nu testez retete din noile carti de bucate achizitionate :).
Va recomand pentru acest sfarsit de saptamana aceasta placinta delicioasa cu piept de pui si cartofi.

Ingrediente aluat:
  • 400 g faina
  • 2 oua
  • 100 ml apa
  • un varf cutit sare
Ingrediente umplutura:
  • 8 cartofi taiati cubulete fierti
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 piepti pui (1.2 kg)
  • 80 g unt
  • 200 ml vin
  • sare
  • piper
  • rozmarin
  • o legatura  patrunjel
  • 200 g cascaval ras
Mod de preparare aluat:
Se pun in bolul robotului sau al mixerului faina, untul, sarea si un  ou.
Se mixeaza bine...
Si se adauga apa. Se mixeaza din nou pana se formeaza aluatul.
Se inveleste intr-o folie si se da la frigider pana se prepara compozitia.
Mod de preparare compozitie:
Pieptul de pui se spala, se sterge cu un prosop absorbant si se taie cubulete.
Untul se pune intr-o cratita la topit impreuna cu vinul. Se adauga carnea, piperul, rozmarinul si sarea.
Se amesteca bine si cand carnea este aproape facuta se adauga patrunjelul (spalat, tocat).
Se tine pe foc pana cand ramane foarte putina zeama pe fundul cratitei si puiul este facut.
Se scoate aluatul din frigider si se face o foaie mare. Blatul de lucru se presara inainte cu putina faina.
Se decupeaza cu 2 cm in plus fata de marginile tavii (35*25 cm este a mea) si se imbraca tava in aluat. Se inteapa cu o furculita.
Cartofii se prajesc putin in uleiul de masline si se pun peste aluat.
Se adauga carnea si apoi cascavalul ras.
Cu restul de aluat se face inca o foaie cu care se acopera placinta.
Se bate oul ramas si se unge cu el placinta
Se da la cuptor (preincalzit la 220 grade) 20 minute apoi se reduce focul la 180 grade si se mai lasa inca 15 minute.
Se scoate pe un platou (planseta)...
Se consuma calda alaturi de muraturi.
O bunatate!
Sa aveti pofta!

10 comentarii:

  1. Salvat ca e cu pui.Multumesc.pup.xoxo..un weekend minunat!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cand mananc si eu carne prefer pieptul de pui.Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce delicioasa placintuca.....!Gustoasa:)Pupici:X

    RăspundețiȘtergere
  4. Delicioasã plãcinta, puiul e si preferatul nostru:)

    RăspundețiȘtergere
  5. La cum arata si la ingredientele folosite, vreau si eu o portie. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  6. Sara am terminat-o de mult. Promit ca data viitoare iti pastrez. Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  7. Am o intrebare : cat unt se pune la aluat ?

    RăspundețiȘtergere
  8. Arata senzational!!!Mult succes in continuare!

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena