miercuri, 28 martie 2012

Chec cu nuca si scortisoara - de post


Acest chec este ideal pentru micul dejun dar nu numai. Contine nuca si scortisoara, e foarte aromat.

Ingrediente:

  • 12 linguri ulei
  • 14 linguri apa
  • 10 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 18 linguri cu faina (300 g)
  • o lingurita scortisoara
  • 2 lingurite praf copt
  • o cana cafea nuca macinata (80 g)
  • 2 linguri cacao
Mod de preparare:
Amesteca intr-un vas apa cu zaharul, zaharul vanilat si uleiul.
  Adauga apoi faina amestecata in prealabil cu praful de copt si scortisoara.
La final este randul nucilor pisate si al celor 2 linguri de cacao.
Tapeteaza o forma de chec cu hartie de copt, toarna compozitia si da la foc potrivit pentru 45-50 minute, sau pana trece de testul scobitorii.
Lasa-l 2-3 minute in tava la racit apoi scoate-l pe un gratar. Cand ajunge la temperatura camerei taie-l si serveste-l simplu sau cu dulceata.
Sa aveti pofta!

15 comentarii:

  1. Chiar imi place, arata ff bine! Pup

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata foarte bine,si gustos trebuie sa mai fie.Imi plac mult ingredientele.Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. nuca si scortisoara = chec delicios :). imi place. te pup

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi placee!! Doar ca nu mai am nuca, mi s-au terminat proviziile! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  5. Super reusit checul(este nuca, scortisoara..)!Pupici:X

    RăspundețiȘtergere
  6. Checurile sunt binevenite oricand. Usor si reped ai un dulce in casa. Imi place, pup!

    RăspundețiȘtergere
  7. Mmmm, ce aroma! O simt pîna aici!

    RăspundețiȘtergere
  8. parerea mea, e ca bicarbonatul ar trebui stins inainte de a fi amestecat cu celelalte ingrediente, pt ca da un gust amarui daca nu...eu tocmai l-am scos din cuptor si sunt putin dezamagita:(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lasa-l putin la racit. Sunt multe prajituri care nu necesita bicarbonatul sau praful de copt stins. Imi pare rau ca nu iti este pe plac.

      Ștergere
    2. l-am lasat...am incercat sa i fac si o glazura dulce sa i pun deasupra sa l indulcesc...ori poate e prea mare cantitatea de bicarbonat pt cantitatea de faina...nu stiu...oricum am sa incerc sa l mai fac, dar doar cu o singura lingurita de bicarbonat si sa l sting...k reteta mi se pare foarte interesanta, iar knd ii mai vad si poza, imi ploua in gura de pofta:)oricum am probat multe retete si mi au placut.felicitari!

      Ștergere
  9. Multumesc. Reteta cere praf de copt nu bicarbonat. Incearca data viitoare cu praf de copt.

    RăspundețiȘtergere
  10. Fii draguta si spune-mi dimensiunea tavii, ptc am o colectie de tavi de chec de deverse marimi. Multumesc anticipat.Erika

    RăspundețiȘtergere
  11. Si eu am facut chiar acum ...dar printr.o curiozitate de a mea am facut si unul alb fara cacao si fara nuca .restul retetei am respectat o normal .. deci unul maro si unul alb . Eu am ales o forma inimioara .. ...asa .am fabricat un tort delicios cu dulceata de capsuni la misloc .. intrebare cel maro exact reteta dvs . De ce a esit asa tare .. sau asa trebuie .. oare nuca intareste . Cel alb fara nuca este pufos si moale .. orcum la gust este fenomenal .parca au venit sarbatorile de iarna ..

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena