miercuri, 28 martie 2012

Chec cu nuca si scortisoara - de post


Acest chec este ideal pentru micul dejun dar nu numai. Contine nuca si scortisoara, e foarte aromat.

Ingrediente:

  • 12 linguri ulei
  • 14 linguri apa
  • 10 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 18 linguri cu faina (300 g)
  • o lingurita scortisoara
  • 2 lingurite praf copt
  • o cana cafea nuca macinata (80 g)
  • 2 linguri cacao
Mod de preparare:
Amesteca intr-un vas apa cu zaharul, zaharul vanilat si uleiul.
  Adauga apoi faina amestecata in prealabil cu praful de copt si scortisoara.
La final este randul nucilor pisate si al celor 2 linguri de cacao.
Tapeteaza o forma de chec cu hartie de copt, toarna compozitia si da la foc potrivit pentru 45-50 minute, sau pana trece de testul scobitorii.
Lasa-l 2-3 minute in tava la racit apoi scoate-l pe un gratar. Cand ajunge la temperatura camerei taie-l si serveste-l simplu sau cu dulceata.
Sa aveti pofta!

15 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena