joi, 22 martie 2012

Chifle de casa


In fiecare luna are loc provocarea secreta. Acest proiect este lansat de AMA, gasiti detalii mai multe pe blogul ei, AICI. Luna aceasta blogul cuvenit mie a fost cel al Kadiei, iar reteta aleasa a fost  cea a chiflelelor de casa!
Imi trebuia ceva simplu deoarece mi-am amintit pe  ultima suta ca sunt inscrisa la provocare. Vedeti la finalul retetei mai multe detalii.

Ingrediente:
  • 300 g faina alba
  • 200 g faina integrala
  • 7 g drojdie uscata (un plic)
  • 2 lingurite sare
  • 4 lingurite zahar
  • 320 ml apa minerala (+/-10 ml in functie de faina)
  • 40 ml ulei masline
  • 2 linguri seminte dovleac
Mod de preparare:
Intr-un bol se pun ambele tipuri de faina, drojdia, sarea si zaharul.
Se amesteca pana se omogenizeaza apoi se adauga apa.
Cand incepe a se forma aluatul se adauga uleiul de masline si semintele de dovleac.
Se framanta din nou pana se omogenizeaza apoi se pune aluatul intr-un bol uns cu ulei.
Se acopera cu folie si se lasa la crescut in jur de 50 minute. Ce frumos a crescut :).
Se rastoarna aluatul pe masa de lucru (unsa cu foarte putin ulei), se aplatizeaza si se imparte in 12 bucati cat mai egale (in 6 apoi fiecare bucata in 2).
Se modeleaza fiecare bucata de aluat pana se obtine o bila. Se aseaza pe o tava cu hartie de copt si se lasa la crescut in jur de 30 minute.
Dupa ce au crescut se ung cu apa si se dau la cuptor (preincalzit la 200 grade) pentru 25-30 minute.
Au o aroma foarte buna datorita semintelor de dovleac.
Au o coaja delicioasa si un interior pufos...
Numai bune pentru cateva sandwichuri rapide de luat la drum.
Sa aveti spor si pofta!

P.S. Aici  gasiti chiflele cu unt, AICI  cele cu lapte si AICI cele frantuzesti

9 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena