marți, 13 martie 2012

Grisine cu susan

Aceste grisine crocante in forma de creion sunt usor de preparat si sunt mult mai gustoase decat cele comercializate in magazine. Odata ce ati inceput sa rontaiti o grisina, nu va veti mai putea opri.

Ingredinte:

  • 225 g faina +/-10 g
  • o lingurita cu varf sare
  • 15 g drojdie proaspata
  • 135 ml apa calduta
  • 2 linguri ulei de masline + inca putin pentru uns
  • seminte de susan
Mod de preparare:
Cerneti faina si sarea intr-un bol. Intr-un vas se face o pasta din apa si drojdie. Adaugati aceasta pasta peste faina si 2 linguri din uleiul de masline.
Framantati in jur de 10 minute pana se formeaza un aluat elastic si neted (putin mai moale ca cel de paine) apoi rasturnati-l pe o suprafata presarata cu faina.
Intindeti aluatul in forma unui dreptunghi de 25*30 cm si ungeti-l cu ulei de masline.
Acoperiti cu o folie si lasati la crescut in jur de 50 minute.
Preincalziti cuptorul la 200 g.
Taiati dreptunghiul in fasii.
Luati cate o fasie, modelati-o pana devine cat un creion. Tavaliti fiecare grisina prin susan.

Puneti-le intr-o tava unsa cu ulei si lasati putin loc intre ele. Ungeti-le cu ulei de masline si lasati-le la crescut pentru 10 minute. Coaceti-le 20-25 minute. La jumatatea timpului de copt intoarecti grisinele, astfel incat sa se rumeneasca in mod uniform.
Sfat: Faceti 2 tavi, una imediat se risipeste. :)
Pentru cei ce nu postesc va servesc cu o grisina invelita cu prosciutto.... O bunatate!
Sa aveti pofta!


3 comentarii:

  1. Pe acelea le rontai eu.Foarte bune.Pupici!
    Sunt suparata pentru ca nu se mai editeaza cartea aceea.

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena