sâmbătă, 7 aprilie 2012

Chec aperitiv cu ciuperci


Daca aveti in familie persoane carora nu le place drobul acest chec aperitiv este solutia perfecta. Nu este innecacios, se prepara relativ usor si este delicios.

Ingrediente:
  • 6 oua
  • 8 linguri faina
  • 300 g ciuperci
  • 200 g sunca pui (porc)
  • 200 g cascaval
  • 200 g masline fara samburi
  • 100 g unt moale 
  • sare
  • piper
Mod de preparare:
Se separa albusurile de galbenusuri. Acestea din urma se freaca cu putina sare si cu untul moale. Se adauga si faina cernuta.
Se pun si albusurile batute spuma peste amestec.
Se curata ciupercile, se spala in cateva jeturi de apa si se taie cubulete. La fel se procedeaza si cu maslinele si sunca. Cascavalul se da pe razatoare. Se adauga toate peste compozitia de mai sus.
Compozitia se toarna intr-o tava de cozonac, tapetata cu hartie pentru copt sau unsa cu unt si tapetata cu faina, dupa care se intinde uniform si se baga in cuptorul incalzit in prealabil, la 180 grade pentru o ora.
Se verifica daca s-a copt cu ajutorul unei scobitori si apoi se scoate din cuptor. Se lasa la racit in tava.
Merge de minune consumat cu rosii.
Sa aveti pofta!

Particip si cu aceasta reteta la  "Dulce Romanie " - Provocarea lunii Aprilie 2012,  organizata de sotia fericita AICI

11 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena