joi, 17 mai 2012

Chifle cu unt - bucte



Aceste chifle sunt preparate atat in Polonia cat si in Germania ca delicatese la micul dejun si merg foarte bine alaturi de preparate din carne.

Ingrediente pentru 16 chifle:
  • 450 g faina
  • o lingurita sare
  • 50 g zahar pudra
  • 130 g unt
  • 120 ml lapte
  • 20 g drojdie
  • 3 oua usor batute
Mod de preparare:
Cerneti faina si sarea impreuna intr-un vas mare.
Intr-o tigaie mica topiti 50 g unt apoi luati de pe foc si turnati laptele. Lasati la racit pana cand amestecul este caldut. Amestecati drojdia in amestecul de lapte pana cand se dizolva. Turnati in mijlocul fainii si incorporati suficienta faina incat sa obtineti o pasta groasa. Acoperiti si lasati la caldura timp de 30 minute.
Amestecati ouale cu zaharul pudra apoi adaugati-l peste faina. Se cunoaste ca sunt oua de tara nu?
Treptat incorporati ouale si restul de faina pentru a obtine un aluat neted si moale.
Lasati la crescut in jur de o ora si jumatate sau pana cand isi dubleaza volumul.
Rasturnati aluatul pe o suprafata presarata cu faina, aplatizati-l si impartiti-l in 16 parti egale.
Modelati-le in forme de bile.
Topiti restul de unt, treceti bilele de aluat prin el, apoi asezati-le intr-o tava unsa cu unt usor distantate (ideal o tava patrata cu latura de 20 cm, eu am folosit una cu diametru de 24 cm).
Acoperiti-le cu o folie si lasati-le la crescut 30-40 minute. Dupa ce cresc turnati si restul de unt topit (ramane din cel prin care treceti bilele) peste ele si dati tava la cuptor (preincalzit 190 grade) pentru 25-30 minute.
Sunt minunate la gust si foarte pufoase!
Sa aveti pofta!
Aceasta reteta face parte tot din cartea Retete delicioase pentru prepararea painii.

17 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena