luni, 28 mai 2012

Placinta cu iaurt si branza


Aceasta reteta de cum am vazut-o m-am hotarat pe loc ca trebuie sa o fac. Mi s-a parut delicioasa si asa si este. Contine iaurt si branza copilasii sigur o vor adora.

Ingrediente:
  • un pachet foi placinta (400 g -15 foi)
  • 75 ml ulei pentru uns foile
  • 7 oua
  • 150 zahar
  • 600 g iaurt gras
  • 350 g branza da vaci dulce
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • zahar pudra (optional)
Mod de preparare:
Bateti foarte bine ouale cu zaharul pana se fac spuma.
1

Adaugati branza si iaurtul apoi zaharul vanilat. Pastrati separat o cana de umplutura.
2

Ungeti o tava cu putin ulei si apoi puneti in ea prima foaie de placinta. Ungeti-o cu ulei, adaugati urmatoarele 4 foi (fiecare trebuie unsa pe partea de sus) si puneti jumatate din compozitie. Peste puneti din nou 5 foi unse iar compozitie si ultimile foi unse.
4

Dati la cuptor, preincalzit la 180 grade pentru 20 minute, adaugati compozitia ramasa (o cana) si mai lasati la cuptor inca 15 minute.
5

Scoateti placinta din cuptor, taiati-o in bucati si pudrati-o cu zahar.
7
Nici nu aveti idee cat de repede se termina. Este delicioasa.
8
Ce frumoasa e sectiunea....
9
Multumesc Mihaela pentru reteta.

19 comentarii:

  1. Like, like, like!!! Imi trimiti o feliuta?

    RăspundețiȘtergere
  2. Irina, ti-a iesit super!!!!!
    Ma bucur ca ai incercat-o si mai ales ca v-a placut.
    Te puuup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mihaela doar am zis din prima ca o fac! Am pus putin mai multa branza decat tine si am impartit foile in 3. Multumesc inca o data pentru reteta.

      Ștergere
  3. Vai, deja imi plouã în gurã!!! mmm...

    RăspundețiȘtergere
  4. Una din preferatele noastre :)
    Felicitari!! Arata super...

    RăspundețiȘtergere
  5. Arata minunat! Sunt sigura ca-i delicioasa! Te rog, Irina, poti sa-mi spui ce foi de placinta ai folosit? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc sa stii ca vei fi mutumita de placinta. Nu pun foarte mare accent pe foi, neaparat sa le ungi cu ulei. Cred ca de la Bella am folosit.

    RăspundețiȘtergere
  7. branza este dulce sau sarata dana. multumesc

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu o fac sub forma de rulada. Iau cate 5 foi le ung, pun branza facuta ca pentru pasca, le rulez si apoi bat iaurtul cu ouale, le torn peste foi si o dau la cuptor. Dar si asa are un aspect placut si este foarte buna la gust. Eu va multumesc pentru retetele minunate pe care le postati. Astept cu nerabdare sa mai apara ceva nou si sa le incerc.

    RăspundețiȘtergere
  9. Fac si eu aceasta reteta doar ca in plus in compozitie mai adaug si doua-trei felii de paine muiata putin si stoarsa..Sa incercati..Iese o bunatate.. :)

    RăspundețiȘtergere
  10. pam pam... acum iese din cuptor, arata DELICIOS!

    RăspundețiȘtergere
  11. Eu mai adaug in compozitie stafide inmuiate in rom. Foarte buna, are mult succes!

    RăspundețiȘtergere
  12. Aveti retete minunate!!!!Va felicit!!Acum incerc pizza prosciutto crudo!!!sper sa iasa:) Felicitari!

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena