miercuri, 30 mai 2012

Prajitura cu branza si mascarpone


Acesta prajitura a fost foarte laudata de toata lumea.  Blatul e din biscuiti integrali, iar crema din branza si mascarpone.

Ingrediente blat:
  • 500 g biscuiti digestivi (integrali)
  • 150 g unt
Ingrediente umplutura:
  • 750 branza de vaci (dulce) reteta AICI
  • 250 g mascarpone
  • 250 g zahar
  • 4 oua
  • 50 g faina
  • 50 g gris
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja de la o lamaie
  • 2 linguri zeama lamaie
  • 100 g stafide inmuiate intr-o lingura rom
Glazura:
  • 100 g ciocolata alba
  • 50 g ciocolata neagra
Mod de preparare:
Sfaramati biscuitii si topiti untul. Amestecati 350 g biscuiti cu untul topit pana obtineti o pasta omogena.
DSC_0461
Pregatiti o tava de 33* 24 cm. Tapetati fundul tavii si putin din peretii laterali cu amestecul unt si pesmet de biscuiti. Puneti tava la frigider.
3
Intre timp preparati umplutura: puneti intr-un castron branza si zaharul apoi adaugati pe rand cate un ou.
DSC_0464
La urma adaugati branza mascarpone, faina, grisul, vanilia, stafidele, sucul si coaja de lamaie.
DSC_0466
Omogenizati compozitia si turnati jumatate in tava cu biscuiti scoasa din frigider.
DSC_0467
Peste branza distribuiti restul de biscuiti.
DSC_0470
Adaugati si restul de branza, nivelati prajitura si coaceti-o 60 minute la 175 grade, foc preincalzit.
DSC_0472
Scoateti prajitura din cuptor si lasati-o cateva minute in tava.
DSC_0484
Rasturnati-o pe o planseta.
DSC_0494
Rasturnati-o din nou pe un platou. Acoperiti toata prajitura cu ciocolata alba topita si decorati-o cu ciocolata neagra.
4
Taiati-o in felii numai dupa ce glazura s-a intarit. Eu am tinut-o la frigider si din cauza aceasta ciocolata a devenit casanta.
2
Sa aveti pofta!

6 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena