duminică, 6 mai 2012

Tarta dulce cu branza ricotta


Aceasta tarta este un preparat traditional italian care se consuma de obicei de Paste, dar cum am avut cam multa ricotta prin frigider am incercat sa ii gasesc intrebuintare si am apelat la aceasta reteta.


Ingrediente aluat:
  • 500 g faina
  • 115 g zahar pudra
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • coaja unei lamai
  • 115 g unt la temperatura camerei
  • 2 oua mari
Ingrediente crema:
  • 500 g branza ricotta
  • 2 linguri faina porumb
  • o lingura esenta vanilie
  • coaja unei lamai
  • 2 oua
  • 115 g zahar pudra
Mod de preparare:
Se pun intr-un bol faina, zaharul pudra, sarea, praful de copt, coaja de lamaie si untul. Se framanta bine si se adauga pe rand cate unt ou. Se framanta din nou pana ce aluatul este omogen, cam 4-5 minute.
Se imparte aluatul in doua discuri: unul mai mare (cam 2/3 din aluat) care se introduce intr-o forma de tarta (26-27 cm poate fi si mai mica, va iesi tarta mai inalta) unsa cu unt apasandu-l cu degetele pe baza si pe peretii formei.
Se pun toate ingredientele pentru crema si si amesteca bine pana se transforma intr-o pasta de consistenta smantanii apoi se intinde peste aluat.
Restul de aluat se intinde sub forma unui cerc. Se aseaza cercul de aluat peste umplutura, se taie surplusul si se fac 4 crestaturi deasupra.
Tarta se coace pe al doilea gratar din cuptor in jur de 50 minute la foc potrivit spre mic (175 grade) sau pana cand se umfla si se rumeneste aluatul.
Sa aveti pofta!



9 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena