joi, 21 iunie 2012

Muffins cu amaretti si Amaretto


Daca va plac migdalele sigur va sunt pe plac si aceste prajiturele. Contin amaretti un soi de bezele cu migdale, si amaretto, un lichior fin italian produs din migdale.

Ingrediente:
  • 60 g amaretti
  • 200 g faina
  • o lingurita si jumatate de praf de copt
  • o jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu
  • un ou
  • 50 g zahar
  • 60 ml ulei
  • 120 ml lapte (sau zer)
  • 120 ml lichior Amaretto
  • 100 g martipan (eu am folosit un baton de martipan invelit in ciocolata) taiat in 12 bucatele
  • optional 50 g ciocolata pentru glazura
Mod de preparare:
Sfaramati biscuitii si amestecati-i cu faina, praful de copt si bicarbonatul.
Bateti oul cu zaharul.
Adaugati  uleiul, lichiorul si laptele. Mixati bine pana se omogenizeaza apoi adaugati amestecul cu faina.
Distribuiti cate o lingura din compozitia formata in compartimentele tavii apoi incorporati bucatile de martipan.
Distribuiti din nou cate o lingura din compozitie in fiecare compartiment si dati tava la cuptor (preincalzit 180 grade) pentru 20 minute.
Lasati-le la racit in tava 2-3 minute apoi scoteti-le pe un gratar la racit.
Cand se racesc glazurati-le cu ciocolata.
Martipanul devine foarte cremos...
Sunt aromate si delicioase.
Sa aveti pofta!

16 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena