marți, 5 iunie 2012

Muffins cu portocale si stafide

5

Am mai spus de foarte multe ori ca imi plac aceste prajiturele. Mereu le fac, cu diverse fructe, fie proaspete fie uscate. De data aceasta am ales sa le fac cu portocale si stafide.

Ingrediente (12 bucati):

  • 240 g faina
  • 40 g tarate
  • un pachet praf copt
  • o jumatate de lingurita bicarbonat de sodiu
  • putina sare
  • 180 g stafide
  • un ou
  • 100 g zahar
  • 150 ml suc proaspat de portocale (cu tot cu pulpa)
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri lapte
Mod de preparare:
Amestecati intr-un bol faina cu taratele, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si stafidele.
11

Bateti oul cu zaharul pana se face spuma.
12
Adaugati sucul de portocale, uleiul si laptele apoi mixati. Peste acest amestec turnati faina.
13
Compozitia formata distribuiti-o in tava pentru muffins unsa cu unt. Dati la cuptor, preincalzit la 180 grade pentru 20-25 minute pana ce prajiturelele se rumenesc frumos. 
14 
Lasati-le 2-3 minute in tava apoi scoateti-le pe un gratar si lasati-le sa se racoreasca.
15
Sunt minunate. Nu sunt foarte dulci, chiar le recomand pentru copilasi.
5
Nu sunt la fel de pufoase ca cele cu capsuni deoarece au tarate si foarte  putin ulei si lapte. Merg de minune la micul dejun, si se pot face si fara zahar.
4

17 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena