joi, 7 iunie 2012

Tarta cu capsuni si lapte condensat


Aceasta tarta rece este un desert de vara minunat.

Ingrediente pentru aluatul din biscuiti:

  • 180 g biscuiti integrali sau digestivi
  • o lingura zahar
  • o lingura faina
  • 70 g unt
Ingrediente crema:

  • 675 g capsuni curatate
  • coaja de la o lamaie verde
  • zeama si pulpa de la 2 lamai verzi (60 ml)
  • 380 g lapte condensat indulcit
  • 2 linguri rom
  • 385 ml smantana pentru frisca (2 cutii la 200 ml)
  • pentru ornare capsuni feliate
Mod de preparare:
Zdrobiti biscuitii si amestecati-i cu restul ingredientelor pana se omogenizeaza.
7
8
Introduceti compozitia intr-o tava cu diametrul de 24 cm apasand cu degetele pentru a acoperi baza si peretii formei.
9
Dati tava la cuptorul preincalzit la 175 grade pentru 10 -15 minute apoi lasati-o la racit.
DSC_1498
Cu un mixer vertical se paseaza bine capsunii. Se adauga zeama si coaja de lamaie, laptele condensat, si romul.
10
Se bate bine smantana pana se intareste si se adauga treptat peste compozitia cu capsuni amestecand incet pana cand este incorporata toata cantitatea si compozitia devine omogena.
11
Umplutura obtinuta se toarna in aluatul copt si se netezeste deasupra. Se acopera tarta cu folie de plastic si se lasa minim 3 ore la congelator. 
12
Cu 30 minute inainte de servire, tarta se lasa la temperatura camerei, pentru a se decongela. Se orneaza cu felii de capsuni. Daca nu se serveste toata pastrati-o la congelator timp de o saptamana. Garantez ca nu se schimba gustul!
5
Este minunata....
tarta cu capsuni si lapte condensat
Colegul meu nu dovedea sa o imparta :)
DSC_1558
Sa aveti pofta!
4

19 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena