luni, 12 noiembrie 2012

Dulceata de gogonele


Am auzit foarte multe persoane in perioada aceasta ca nu au ce face cu gogonelele si le arunca. Dragele mele, nu faceti asta, faceti aceasta minunata dulceata si nu o sa va para rau.

Ingrediente:

  • 40 gogonele potrivite (2.5 kg)
  • 1 kg zahar
  • 750  ml apa
  • cateva picaturi de esenta de vanilie (sau jumatate baton de vanilie)
  • zeama de la o lamaie
Mod de preparare:
Spalati gogonelele, stergeti-le cu un prosop absorbant si taiati-le in 4 pe cele mici si in 6 sau 8 pe celelalte.
Puneti pe aragaz 3 oale cu apa la clocotit. Cand fierbe apa puneti gogonelele in prima oala si fierbeti-le 5 minute.

Scoateti gogonelele cu o paleta si puneti-le in a doua oala cu apa clocotita pentru 10 minute apoi mutati-le in cratita numarul 3. Lasati-le tot 10 minute. Scoateti-le intr-o sita, treceti-le prin apa rece apoi indepartati-le pielita.

Puneti pe foc zaharul, apa si pastaia de vanilie pana se face sirop. De cand se topeste zaharul lasati siropul pe foc mic 20 minute apoi adaugati gogonelele curatate si zeama de lamaie.

Fierbeti pe foc mic, daca se formeaza spuma indepartati-o.

Cand dulceata este "legata" bine puneti-o in borcane. Lasati borcanele cu capacul in jos acoperite cu o patura pana se racesc. Nu este nevoie sa sterilizati borcanele.

Este o dulceata fina si delicioasa.

10 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena