joi, 1 noiembrie 2012

Muffins simple decorate


Aceste prajiturele motale le-am facut repede repede pentru colega mea, de ziua ei. Au la baza reteta clasica de muffins.

Ingrediente (pentru 12 muffins):
  • 260 g faina
  • un plic praf copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • un plic zahar vanilat
  • un ou
  • un praf sare
  • 180 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 260 ml iaurt (de data aceasta am folosit iaurt de casa)
  • optional 12 cirese din sirop, visine, sau ce preferati
Pentru decorat:
  • 75 g unt
  • 175 g zahar (recomand pudra desi eu am folosit tos)
  • 2 linguri lapte
  • 75 g ciocolata alba topita
Mod de preparare:
Amestecati faina cu praful de copt si bicarbonatul.

Bateti oul cu sarea apoi adaugati zaharul si mixati in continuare.
3

Adaugati uleiul si iaurtul apoi mixati bine.

Adaugati faina si amestecati pana se omogenizeaza.

Puneti compozitia in forme unse cu unt sau cu hartiute speciale. Eu am pus in fiecare prajiturica cate o cireasa din sirop.

Dati tava la cuptor (preincalzit 180 grade) pentru 25 minute apoi rasturnati-le pe un gratar.

Cat sunt briosele la cuptor preparati crema pentru decorat.
Bateti untul si treptat adaugati cate o lingura de zahar.

Adaugati apoi cele doua linguri de lapte si mixati bine pana se topeste zaharul.

Adaugati ciocolata topita, si mixati pana se omogenizeaza. Dati compozitia la frigider pana se racesc si muffins-ii.

Puneti crema intr-un pos si decorati fiecare prajiturica.
Optional presarati fulgi de ciocolata, fulgi de cocos, bombonele sau ce mai aveti la indemana.

Va asigur ca sunt deliciose si pufoase.

Sa aveti spor si pofta!

4 comentarii:

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena