joi, 29 noiembrie 2012

Prajitura cafelina


Unii o stiu de prajitura cafelina, altii de prajitura catifelin.O prajitura delicioasa cu blat pufos cu nuca si o crema cu ness. 

Ingrediente blat:
  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 140 g nuci
  • 2 linguri cu varf faina
  • o lingurita praf de copt
  • o lingurita otet
  • o lingurita esenta rom
Ingrediente crema:
  • 400 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 50 g faina (3 linguri)
  • 30 g cacao (2 linguri)
  • 5 g ness (o lingura)
  • o lingurita esenta rom
  • 200 g unt (la temperatura camerei)
  • 100 g ciocolata rasa 
Mod de preparare:
Bateti spuma albusurile cu putina sare apoi adaugati treptat zaharul.

Cand spuma este consistenta adaugati praful de copt stins cu otet apoi cate un galbenus. Amestecati dupa fiecare apoi adaugati faina si mixati  usor.

Adaugati nucile, amestecati incet pana se omogenizeaza compozitia si turnati-o intr-o tava(21*30cm) tapetata cu hartie de copt. Dati tava la cuptor (preincalzit la 180 grade) pentru 20-25 minute.

Puneti intr-un vas laptele si zaharul. Mixati usor apoi adaugati faina, cacaua si nessul. Puneti vasul pe foc mic si amestecati mereu pana crema fierbe si se intareste (ca o smantana groasa). Lasati crema la racit apoi adaugati treptat untul.

Taiati blatul in doua. Ungeti prima foaie cu 2/3 din crema.

Puneti peste crema cealalta foaie si ungeti cu restul de crema.

Inainte de a taia prajitua presarati peste ea 100 g ciocolata rasa.

Sa aveti spor si pofta!



20 de comentarii:

  1. Vai de mine ce bine arata! Exact combinatia preferata, nuci si ciocolata. Sper sa reusesc si eu sa o execut zilele acestea.

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte buna prajitura ta! Am si eu o reteta veche de prajitura "Catifelin", dar este diferita, crema este cu vanilie si nuci prajite, iar blatul se unge cu gem.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gabi suna foarte tentant prajitura ta. Am sa o caut pe blog.

      Ștergere
  3. Ce ciocolatoasa este!!!!!!!!
    Imi place si denumirea :)))
    Te puup

    RăspundețiȘtergere
  4. Am sa-l incerc si eu. Multumesc frumos!

    RăspundețiȘtergere
  5. Wow, e o combinatie super!! Fur patratica din prima poza ;)

    RăspundețiȘtergere
  6. Arata super bine!! Imi place la maxim!! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  7. Irina, si pe asta am facut-o de Craciun pe langa "Furnicuta".
    E absolut delicioasa!
    Cred ca a devenit preferata mea.
    Multumesc ca ai postat-o!
    ella

    RăspundețiȘtergere
  8. Va multumesc tuturor. Ella ma bucur ca ti-a placut. As vrea sa o refac si sa nu pun cacao, sa o las numai cu ness.
    Un an mai bun tuturor si in noaptea dintre ani sa aveti numai bucate alese pe masa!

    RăspundețiȘtergere
  9. Irina am facut prajitura e fff buna multumim pt retete .......

    RăspundețiȘtergere
  10. Buna Irina te rog sa ma ajuti si pe mine cu un sfat te rog ,am facut aceasta praji a ta si mi-a placut fffff mult si acum pe wekend as vrea so fac dar de data asta ca si tort ce zici ar merge ???si sa o acoper cu frisca eventual..vreau sami dai un sfat si daca e sa fac daca tre sa insiropez blatul???sarumana multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca ti-a placut prajitura. Poti sa o faci in forma de tort. Dubleaza canttatile pentru o tava cu diametrul de 25-28 cm. Insiropeaza foarte putin foile, eu as prefera un sirop din zahar ars. Sa ai spor.

      Ștergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena