vineri, 16 noiembrie 2012

Tort Kinder felie de lapte



Prajitura Kinder felie de lapte este adorata de multi copii. Din cauza aceasta am transformat-o intr-un tort delicios. Recunosc, si adultii au fost foarte incantati!

Ingrediente crema:
  • 380 g lapte condensat indulcit
  • 150 ml lapte
  • 500 ml smantana pentru frisca
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • o lingura miere
  • doua plicuri gelatina (20 grame)
Ingrediente blat:
  • 4 oua (5 daca sunt mici)
  • 80 g zahar
  • un plic zahar vanilat
  • 20 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri miere
  • 2 linguri gris (30 g)
  • 2 linguri faina (40 g)
  • o lingurita praf copt (5 g)
  • 2 linguri cacao (30 g)

Mod de preparare:
Am inceput cu crema, cat s-au copt blaturile ea a stat la rece si s-a intarit.
Gelatina se amesteca cu 3 linguri apa rece pentru hidratare. Se pune bolul cu gelatina intr-o alta ratita cu apa, pe foc pana se dizolva.
Smantana pentru frisca se bate cu zaharul vanilat pana devine pufoasa!
Laptele condensat se amesteca cu laptele proaspat.
Se adauga mierea, se amesteca usor...
Apoi gelatina dizolvata si din nou se mixeaza usor...
Se adauga frisca.
Se mixeaza pana se omogenizeaza apoi se acopera bolul cu o folie si se da la frigider pana se fac blaturile.
Mod de preparare blat:
Albusurile se bat spuma cu un varf cutit sare.
Faina se amesteca cu grisul, praful de copt si cacaoa.

Se separa ouale, galbenusurile se freaza bine cu zaharul (ambele feluri) pana se albesc.
Se adauga amestecul de faina si se mixeaza usor.
Se adauga laptele.
 Se adauga uleiul si mierea.
Se adauga albusurile batute.
1/3 din compozitia rezultata (170 grame) se pune intr-o tava de tort tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor (preincalizit 180 grade) pentru 12 minute. La fel se procedeaza si cu celelalte foi.
Se lasa foile la racit. Pe prima foaie se pune jumatate din crema, iar foie, iar crema, terminand cu ultima foaie.
Se taie in felii si se consuma rapid rapid! Dupa putere se mai cere o felie!
Sa aveti spor si pofta!

22 de comentarii:

  1. Stiu cu siguranta cat de bun este!Deseori fac pentru Diana!
    Pupici multi!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca tortuletul tau e numai bun pentru baietii mei.
    Poate reusesc sa le fac intr-o zi.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce frumos e, si ce cremos, asa cum imi place mie ;) Pupici

    RăspundețiȘtergere
  4. Super frumos, super bun!!! Week-end placut!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce bine arata crema aceea de lapte! Foarte bun trebuie sa fie tortul! Irina, de unde iei lapte condensat?

    RăspundețiȘtergere
  6. salut irina!vroiam sa te intreb cum faci gelatina?ca am incercat sa fac si eu minunatia asta, dar nu a iesit gelatina mc!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pui gelatina intr-un ibric cu apa rece. O lasi cateva minute pana absoarbe apa apoi pui ibricul intr-o oala cu apa. Cand se lichefiaza o adaugi treptat, amestecand mereu in crema pentru tort.

      Ștergere
  7. Buna am facut reteta si este delicioasa; multumesc!! As vrea sa stiu daca e probata si merge cu fondant deasupra. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  8. Care a fost diametrul tavii folosite?

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena