marți, 8 ianuarie 2013

Batoane de ciocolata cu lapte praf


Cand eram copil consumam foarte des batoanele de ciocolata din comert. Am renuntat intre timp deoarece nu mai regaseam acelasi gust, pe care il stiam din copilarie. Mi-am facut acasa batoane de ciocolata va garantez ca sunt cu mult mai bune decat ceea ce gasiti in comert. Se fac usor si stiti ce consumati.

Ingrediente:

  • 200 ml apa
  • 500 g zahar
  • 500 g lapte praf
  • 30 g cacao (2 linguri cu varf)
  • 15 g ness (pentru aroma, il puteti inlocui cu 2 plicuri zahar vanilat)
  • 100 g unt
Mod de preparare:
Puneti intr-o cratita de teflon apa si zaharul, apoi puneti cratita pe foc potrivit. Lasati siropul pe foc dupa ce se topeste zaharul inca 10 minute.

Amestecati bine laptele praf cu cacaua si nessul apoi cerneti-le. Adaugati-le "in ploaie" peste sirop. Amestecati rapid. Pasta trebuie sa fie groasa, dar sa curga. Luati oala de pe foc.
Adaugati untul, amestacati apoi intindeti compozitia peste o folie de silicon sau de celofan. Puneti deasupra alta folie si presati usor pana nivelati ciocolata apoi indepartati-o.
Lasati la rece cateva ore apoi taiati batoane de marimea dorita.

Sa aveti spor si pofta!

29 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena