marți, 22 ianuarie 2013

Prajitura Regina Maria


Ma tot gandeam de ce prajitura aceasta poarta  numele unei regine.... Pentru ca este atat de buna incat ar impresiona pe oricine nu numai pe regina! Un blat de bezea (nu va ganditi la acele bezele tari blatul e pufos), un blat de pandispan si o crema cu cacao.


Ingrediente blat (1) pandispan:
  • 5 albusuri
  • 5 galbenusuri
  • 5 linguri zahar (75 g)
  • 5 linguri faina (75 g)
  • un pachet praf de copt (10 g)
  • un praf sare

Ingrediente blat (2) bezea:
  • 7 albusuri
  • 150 g zahar
  • 30 g faina (2 linguri)
  • 200 g nuca taiata marunt
  • un praf sare


Ingrediente crema:
  • 230 g zahar pudra
  • 7 galbenusuri
  • 2 linguri cacao
  • un pachet unt
Pentru glazura: 50 g ciocolata alba (merge si cu cacao, am ales alba pentru contrast)

Mod de preparare:
Pentru blatul 1 bateti albusurile cu putina sare. Cand se transforma in spuma adaugati treptat zaharul. Atentie mixati foarte foarte bine!
Cand spuma devine consistenta adaugati galbenusurile batute putin.
Adaugati faina amestecata cu praful de copt.
Puneti compozitia intr-o tava dreptunghiulara (35*25cm) tapetata cu hartie de copt si dati-o la cuptor (preincalzit 170 grade) pentru 20 minute.

Pentru blatul 2 bateti albusurile spuma cu un praf sare. Adaugati treptat zaharul, faina si apoi nucile ( indepartati-le pielita cat puteti). Observati va rog si bezeaua cat de bine este batuta.
Puneti compozitia intr-o tava dreptunghiulara (35*25cm) tapetata cu hartie de copt si dati-o la cuptor (preincalzit 170 grade) pentru 20 minute. Cand o scoateti din cuptor, mutati blatul pe un gratar si dupa cateva minute indepartati-i hartia.
Cat se racesc blaturile faceti crema.
Mixati bine intr-un vas galbenusurile cu 200 g zahar pudra. Adaugati cacaua si amestecati din nou pana se omogenizeaza pasta. Puneti vasul intr-o oala cu apa pe foc si fierbeti pana se ingroasa. Amestecati din cand in cand. Lasati crema la racit.
Scoateti apa din unt apoi amestecati cu 30 g zahar pudra. Adaugati untul peste crema racita.
Pe blatul de pandispan intindeti 3/4 din crema obtinuta si peste ea foaia de bezea. Deasupra intindeti restul de crema. Lasati putin prajitura la racit si apoi radeti deasupra ciocolata.
Lasati-o  la frigider cateva ore apoi serviti-o cu placere!
Sa aveti spor si pofta!


25 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena