miercuri, 16 ianuarie 2013

Prajitura spaniola

O alta prajitura preferata de mine pentru ca foile sunt cu miere si crema cu nuci. Se prepara foarte usor, foile pot fi facute inainte cu cateva zile.

Ingrediente foi:
  • 700 g faina (+/1 cateva grame)
  • 4 oua
  • 90 g unt
  • 90 g untura
  • 150 g zahar
  • 150 g miere
  • 10 g bicarbonat de sodiu (o lingura rasa)
  • 2 linguri esenta rom
Ingrediente crema:
  • 350 g nuci macinate
  • 200 ml lapte
  • 250 g zahar pudra
  • 250 g unt
Glazura facuta de mine:
  • 200 frisca
  • 50 g nuci
Glazura din reteta (se pun toate la foc pana se topeste untul si se toarna peste prajitura):
  • 3 lg zahar
  • o lg cacao
  • 30 g unt
  • esenta rom
Mod de preparare:
Puneti toate ingredientele penru foi intr-un bol si framantati bine pana se formeaza un aluat omogen.
Lasati aluatul la temperatura camerei 10-15 minute.
Impartiti aluatul in patru foi si intindeti-le uniform. Intindeti foile direct pe hartie de copt sau pe o folie din silicon (se pot transfera foarte usor) apoi mutati-le intr-o tava sau pe fundul ei.
Mixati bine untul cu zaharul. Turnati peste nuci laptele fierbinte iar cand sunt reci adaugati-le peste unt.
Umpleti foile cu crema optinuta.
Lasati prajitura la temperatura camerei pana a doua zi apoi mutati-o in frigider.
Inainte sa o puneti pe un platou taiati prajitura apoi intindeti peste ea frisca amestecata cu nuca.
O prajitura buna si deloc complicata!

7 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena