vineri, 4 ianuarie 2013

Trandafiri cu branza de vaci



Cred ca de cateva saptamani imi este dor de ceva cu branza. Am apelat la acesti trandafirasi si mi-am alungat poftele.

Ingrediente aluat (40 bucati):
  • 750 g faina (700 pentru aluat, 50 pt modelat)
  •  2 oua
  •  25 g unt (margarina)
  •  25 g drojdie
  •  1 lingura smantana
  •  80 g zahar
  •  250 g lapte
  •  2 linguri ulei 
  • o lingurita esenta vanilie
  • o lingurita rasa sare
Ingrediente umplutura:
  • 500 g branza de vaci
  • 120 g zahar
  • 2 oua
  • esenta
  • o lingurita esenta vanilie
  • 80 g stafide
  • un praf sare
Glazura:
  • un ou pentru uns
  • putin unt sau smantana
  • zahar pudra cu aroma de vanilie
Mod de preparare:
Cerneti intr-un vas faina. Faceti loc in mijloc si puneti ouale, untul, drojdia, smantana, zaharul si esenta. Trepat adaugati si laptele fierbinte (turnati putin lapte amestecati bine, iar putin lapte amestecati).

Framantati bine si cand aluatul nu se mai lipeste de vas adaugati uleiul.

Framantati din nou apoi lasati la crescut cam 45-55 minute.

Pentru umplutura freacati branza de vaci cu zaharul, ouale, esenta, stafidele si putina sare.

Intindeti foaia de aluat, grosimea sa fie de 3-4 mm, taiati forme rotunde ceva mai mari (10-12 cm).

Faceti 4 taieturi simetrice pe fiecare cerc. Puneti branza in mijloc apoi imbracati branza cu prima bucata apoi cu a treia.

Procedati identic cu a treia si a patra parte.

Puneti trandafirii intr-o tava unsa cu unt (fie de muffins fie normala), ungeti-i cu ou batut si dati-i la cuptor (preincalzit 180 grade) pentru 25 minute.

Cand ii scoateti din cuptor, ungeti-i cu putin unt si cand s-au racit complet pudrati-i cu zahar pudra cu aroma de vanilie.

Sa aveti spor si pofta!

13 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena