marți, 12 februarie 2013

Ciuperci cu smantana


Ciupercile cu smantana se prepara din ciuperci albe, tinere, de camp, de padure sau de crescatorie (cum am folosit eu). Sunt foarte bune consumate cu mamaliguta.

Ingrediente:
  • 100 g unt
  • 600 g ciuperci champignon
  • 300 g smantana
  • sare
  • piper
  • o legatura de patrunjel verde
Mod de preparare:
Curatati ciupercile de nisip si de pielite. Ca sa nu se innegreasca pe masura ce le curatati puneti-le intr-un vas cu apa rece si putin otet sau sare de lamaie.  Spalati-le bine apoi taiati-le felii subtiri.
Puneti intr-o cratita untul la topit apoi adaugati ciupercile.
Acoperiti cratita cu un capac si lasati ciupercile sa se inabuse la foc mic pana scade zeama pe care o lasa, apoi adaugati smantana, sare si piper.
Lasati-le sa mai dea cateva clocote, presarari putin patrunjel verde tocat si serviti-le cu mamaliguta fierbinte.
Sa aveti spor si pofta!

2 comentarii:

  1. Mmmm, ce mancarica buna! Si patrunjelul acela verde face minuni!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ohhh, tu ai aici exact ce-mi place mie mai mult! Delicios!

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena