vineri, 1 februarie 2013

Muschi de porc fiert in moare de varza


Nu stiu daca voi mancati dimineata, dar daca nu o faceti va recomand! Acest muschi de porc fiert in zeama de varza murata va asigur ca este mai delicios decat orice muschi file sau pastrama de porc din comert. Il condimentati dupa preferinte si daca vreti il puteti si afuma. Cu putina branza merge de minune dimineata.

Ingrediente:

  • un muschiulet de porc (data aceasta am luat muschiuletul cel subtire si o bucata de costita)
  • 2 l moare de varza (zeama de la varza murata - daca este foarte sarata diluati cu apa)
  • 10-12 catei de usturoi
  • 20-25 boabe de piper
  • 10 boabe de mustar
  • 10 boabe ienibahar
  • 3 frunze de dafin
  • o lingurita boia de ardei dulce
  • un varf cutit piper macinat
  • o jumate lingurita cimbru uscat
Mod de preparare:
Intr-o oala incapatoare puneti la fiert toate ingredientele mai butin boiaua, piperul macinat si cimbrul. Acoperiti cratita cu capac si fierbeti pe foc potrivit. Zeama de la varza trebuie sa acopere carnea.
Atunci cand furculita patrunde usor muschiul inseamna ca este fiert. Puneti-l la scurs intr-o sita sau intr-o oala cu gauri pentru cateva ore.
Amestecati boiaua, piperul macinat si cimbrul si presarati pe toata suprafata muschiuletului.
Taiati-l felii si consumati-l ca aperitiv rece, sau puteti sa il folositi ca fel principal daca il incalziti si ii faceti un sos alaturi.
Sa aveti spor si pofta!


16 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena