marți, 19 februarie 2013

Prajitura cu nuca de cocos


De mult visam la o prajitura cu nuca de cocos pufoasa, aromata si cu blat de pandispan prin urmare am trecut la treaba...

Ingrediente blat:
  • 6 oua
  • un praf sare
  • 180 g zahar (12 linguri)
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 6 linguri apa
  • 180 g faina (12 linguri)
  • un praf de copt (10g)
Ingrediente crema:
  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 400 g lapte
  • 7 linguri faina
  • 200 g unt moale
  • 100 g nuca de cocos
Ingrediente glazura (optional):
  • 100 g ciocolata alba
  • nuca de cocos
Mod de preparare blat:
Bateti bine ouale cu sarea pana isi tripleaza volumul (se fac ca bezeaua), adaugati treptat ambele feluri de  zahar, apa si treptat faina amestecata cu praful de copt.
Tapetati o tava (25*35 cm) cu hartie de copt si intindeti 1/3 din compozitie (in jur de 250 g). Dati tava la cuptor (preincalzit la 180 grade) pentru 12 minute. Procedati identic si cu celelalte foi.

Mod de preparare crema:
Bateti bine ouale cu sarea pana isi tripleaza volumul (se fac ca bezeaua) apoi adaugati treptat ambele feluri de   zahar, laptele si cele 7 linguri de faina. Fierbeti crema pe foc mic intr-o oala teflonata pana se ingroasa
amestecand mereu.
Luati-o de pe foc si cand este la temperatura camerei adaugati treptat untul si apoi nuca de cocos.
Ungeti prima foaie cu jumatate din crema, acoperiti cu a doua foaie, ungeti cu restul de crema si acoperiti ultima foaie. Topiti ciocolata in baie de aburi si intindeti-o peste prajitura. Presarati putina nuca de cocos.
Lasati-o la racit cateva ore apoi taiati-o dupa plac.....
Sa aveti spor si pofta!
Particip cu aceasta reteta la provocarea lunii februarie din proiectul Dulce Romanie gazduita de Johanna.

8 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena