marți, 26 martie 2013

Branza de vaci de casa


Am fost intrebata de nenumarate ori cum fac branza dulce pe care o folosesc atat la cacaval, branza topita cat si la pasca si alte prajituri cu branza. De data acasta nu am facut multa, ci din  doar 2 litri de lapte.

Ingrediente (pentru circa 450g branza dulce):
  • 2 litri de lapte (nefiert)
Mod de preparare:
Strecurati laptele, puneti-l intr-o cratita si lasati-l la temperatura camerei o zi sau pana cand se prinde (isi schimba consistenta).
Cand inclinati cratita nu trebuie sa se clatine continutul. Luati smantana de deasupra (partea mai galbuie). Se spune ca cea mai buna smantana se obtine daca puneti laptele la prins chiar dupa ce se mulge vaca.
Puneti cratita pe foc potrivit, amestecand usor pentru 5-10 minute, depinde de cat lapte aveti.
Cand se ridica zerul la suprafata luati cratita de pe foc.
Turnati compozitia intr-un tifon curat (pus intr-o alta cratita).
Innodati usor tifonul...
Atarnati tifonul de un carlig cateva ore pana se scurge zerul din branza. Puneti sub tifon
Cand nu se mai scurge zer scoateti branza din tifon si consumati-o cu placere.
Este sanatoasa, are calciu si 100 % naturala. O folosesc atat la dulciuri cat si la aperitive (ies niste tartine minunate), saratele, prajituri cu branza, pasca si multe alte bunatati.
Sa aveti spor si pofta!

25 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena