miercuri, 10 aprilie 2013

Cornulete de post cu margarina


Cand am postat cornuletele de post cu bors o parte din voi s-au plans ca nu au de unde sa faca rost de bors acru. Ca sa nu fiti suparate pe mine va rezint si reteta de cornulete de post cu margarina.

Ingrediente:
  • 250 g margarina
  • 150 g zahar pudra
  • 3 linguri rom
  • coaja de la o lamaie
  • 400 g faina
  • un praf sare
  • 500 g rahat
  • zahar pudra pentru pudrat
Mod de preparare:
Mixati bine margarina cu zaharul pudra pana se transforma intr-o crema spumoasa apoi adaugati romul, coaja de lamaie si treptat faina. Nu trebuie sa fie foarte tare aluatul.
 Lasati aluatul format la temperatura camerei pentru 15-20 minute.
Faceti sfere de marimea unui mar si intindeti-le subtiri subtiri. Taiati-le in 4 apoi in 8, 16... apoi umpleti-le cu magiun sau rahat. Nu puneti foarte mult magiun, va curge. Rulati de la baza (sa nu fie mai mare de 3 cm) pana la varf.
Asezati cornuletele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dati-le la cuptor (preincalzit la 160 grade) pentru 20-25 minute pana se rumenesc usor. Scoateti-le din cuptor si treceti-le prin zahar pudra apoi serviti-le cu placere. Pastrati-le intr-o cutie inchisa ermetic pentru a se fragezi.
Sa aveti spor si pofta!

4 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena