miercuri, 10 aprilie 2013

Cornulete de post cu margarina


Cand am postat cornuletele de post cu bors o parte din voi s-au plans ca nu au de unde sa faca rost de bors acru. Ca sa nu fiti suparate pe mine va rezint si reteta de cornulete de post cu margarina.

Ingrediente:
  • 250 g margarina
  • 150 g zahar pudra
  • 3 linguri rom
  • coaja de la o lamaie
  • 400 g faina
  • un praf sare
  • 500 g rahat
  • zahar pudra pentru pudrat
Mod de preparare:
Mixati bine margarina cu zaharul pudra pana se transforma intr-o crema spumoasa apoi adaugati romul, coaja de lamaie si treptat faina. Nu trebuie sa fie foarte tare aluatul.
 Lasati aluatul format la temperatura camerei pentru 15-20 minute.
Faceti sfere de marimea unui mar si intindeti-le subtiri subtiri. Taiati-le in 4 apoi in 8, 16... apoi umpleti-le cu magiun sau rahat. Nu puneti foarte mult magiun, va curge. Rulati de la baza (sa nu fie mai mare de 3 cm) pana la varf.
Asezati cornuletele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dati-le la cuptor (preincalzit la 160 grade) pentru 20-25 minute pana se rumenesc usor. Scoateti-le din cuptor si treceti-le prin zahar pudra apoi serviti-le cu placere. Pastrati-le intr-o cutie inchisa ermetic pentru a se fragezi.
Sa aveti spor si pofta!

4 comentarii:

  1. ce bine arata , le am incercat si miau esit foarte bune si gustoase . multumesc irina ,te urmares cu drag si iti incerc aproape toate retele

    RăspundețiȘtergere
  2. Sant foarte gustoase!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. am facut si eu acum, sunt delicioase!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena