vineri, 26 aprilie 2013

Pasca fara aluat


De foarte multe ori copiii aleg doar branza din pasca, aceasta este motivul pentru care va sugerez pasca fara aluat. Este foarte delicioasa si se prepara foarte rapid. Daca vreti o pasca foarte cremoasa va sugerez sa "treceti" branza printr-o sita.

Ingrediente:
  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 1 kg branza de vaci
  • 150 g stafide
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • coaja de la o lamaie
  • 2 linguri rase de faina
  • o lingura rasa de gris
  • 1 galbenus
Mod de preparare:
Bateti spuma cele 5 oua si zaharul. Atentie trebuie cel putin sa isi dubleze volumul. Adaugati branza si amestecati usor.
Adaugati stafidele (sugerez sa le puneti intr-un bol, turnati peste ele apa clocotita si sa le lasati cateva minute), zaharul vanilat, si coaja de lamaie apoi amestecati usor. Adaugati faina si grisul. Daca branza este stoarsa bine de zer puneti numai o lingura de faina.
Amestecati pana se omogenizeaza compozitia si turnati-o intr-o tava cu peretii detasabili, tapetata cu hartie de copt si ungeti-o usor cu galbenusul de ou batut.
Lasati pasca la cuptor (preincalzit la 180 grade) pentru o ora. Cand se rumeneste pe margini scoateti-o, indepartati marginea tavii si lasati-o la racit!
Taiati-o cand este rece si serviti-o cu placere!
Sa aveti spor si pofta!

10 comentarii:

  1. Nu numa copii aleg branza :)) si eu fac la fel. Minunata pasca ta!

    RăspundeţiȘtergere
  2. Tare frumos arata pasca ta, e de incercat.

    RăspundeţiȘtergere
  3. Tare bine aratã!te invit la concursul de 2 ani al blogului meu :)

    RăspundeţiȘtergere
  4. Tare buna mai iea,si arata frumos

    RăspundeţiȘtergere
  5. lacramioaragavril17 octombrie 2013, 18:03

    Super reteta! Am facut de cateva ori si a facut-o si o colega de a mea, foarte buna pasca. Si mie imi place pasca fara aluat, si o pregatim si in alta perioada a anului, nu numai de sarbatori. E o prajitura delicioasa.

    RăspundeţiȘtergere
  6. asa fac si eu de o viata intreaga, pasca fara aluat, excelenta......
    fac pasca cu smintina, fiind mai cremoasa, fac 2 mai mici, in una pun cacao + ciocolata neagra, copiii stiu ca e o pasca cu ciocolata...., ce sa faci, ii mai duci de nas.....pasca - asa zisa de sau cu ciocolata iese mai compacta, mai tare.....asadar, ca o f.buna gospodina, ai 3 pascute : una cu brinza, una cu smintina, una cu ciocolata.....nu? te lauda sotul, toata familia.....
    Paste fericit, va doresc la toti, sa fiti sanatosi, bucurosi, sa serviti cu sanatate din bucatele facute....

    RăspundeţiȘtergere
  7. doamna Irina, felicitari, innebuniti copiii cu bunatatile dv., si nu numai ..

    RăspundeţiȘtergere
  8. nu trebuie drojdie sau bicarbonat?

    RăspundeţiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena