vineri, 26 aprilie 2013

Pasca fara aluat


De foarte multe ori copiii aleg doar branza din pasca, aceasta este motivul pentru care va sugerez pasca fara aluat. Este foarte delicioasa si se prepara foarte rapid. Daca vreti o pasca foarte cremoasa va sugerez sa "treceti" branza printr-o sita.

Ingrediente:
  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 1 kg branza de vaci
  • 150 g stafide
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • coaja de la o lamaie
  • 2 linguri rase de faina
  • o lingura rasa de gris
  • 1 galbenus
Mod de preparare:
Bateti spuma cele 5 oua si zaharul. Atentie trebuie cel putin sa isi dubleze volumul. Adaugati branza si amestecati usor.
Adaugati stafidele (sugerez sa le puneti intr-un bol, turnati peste ele apa clocotita si sa le lasati cateva minute), zaharul vanilat, si coaja de lamaie apoi amestecati usor. Adaugati faina si grisul. Daca branza este stoarsa bine de zer puneti numai o lingura de faina.
Amestecati pana se omogenizeaza compozitia si turnati-o intr-o tava cu peretii detasabili, tapetata cu hartie de copt si ungeti-o usor cu galbenusul de ou batut.
Lasati pasca la cuptor (preincalzit la 180 grade) pentru o ora. Cand se rumeneste pe margini scoateti-o, indepartati marginea tavii si lasati-o la racit!
Taiati-o cand este rece si serviti-o cu placere!
Sa aveti spor si pofta!

11 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena